5 skvelých tipov pre sviežu jarnú manikúru, ktorá naozaj vydrží! V čom je čaro?

0 34

Konečne je to tu! Čo? No predsa jar! Po dlhej zime pomaly, ale isto odhadzujeme rukavice späť do skrine. Čo to znamená? Že naše ruky, a hlavne nechty je oveľa viac vidieť, a mali by sme im tak dopriať náležitú pozornosť. Jarná manikúra ide ruka v ruke s nežnými farbami prvých kvetov a hitom sa tak stávajú najmä nádherné pastelové tóny. Ako však zariadiť, aby vám nechty vydržali naozaj krásne niekoľko týždňov? Dozviete sa v článku!

Woman applying nail polish

Určite to poznáte – večer si starostlivo nalakujete nechty, tešíte sa z nich, ale už druhý deň sa vám lak začne pomaly lúpať pri bežných činnostiach a za pár dní to môžete absolvovať znova celé. Nie každá z nás však chce a môže mať umelé nechty. Zdá sa to ako slepá ulička? Riešenie existuje! A dokonca vás nepripraví o veľa času ani peňazí.

Očarujúcu pastelovú jarnú manikúru ľahko zvládnete aj u seba doma. Láka vás odtieň levandule, jahodového pudingu alebo modrej oblohy? Niet divu, pastelové tóny sú tento rok naozaj IN!

Top view of young woman sitting on the floor and painting nails with nail polish

A ako zariadiť, aby vám manikúra vydržala aj dlhé tri týždne? Kľúčom je týchto 5 jednoduchých krokov:

1.   Vymeňte klasické laky za odolnejšie gél laky

Klasický lak na nechty nemá ani pri tej obozretnejšej aplikácii vlastnosti na to, aby vám vydržal neporušený viac ako niekoľko dní. Gél lak sa nanáša úplne rovnako ako bežný lak, ale je oveľa odolnejší, necht krásne spevní, zamedzí jeho lámanie, a hlavne – na rozdiel od laku vám pri správnej aplikácii vydrží až tri týždne. A nie, nejde o náročnú gélovú modeláž, všetko zvládnete v pohodlí svojho domova. Potrebovať budete len pár vecí navyše. Čítajte ďalej!

2.   Skončite s únavným fúkaním na mokrý lak

Než lak zaschne, trvá to niekedy večnosť, fúkate, zbesilo mávate rukami, a aj tak máte dlho potom strach na niečo siahnuť, aby sa vrstva nezotrela. Kto by to nepoznal. 🙂 S modernou UV/LED lampou manikúru zvládnete oveľa rýchlejšie a ihneď po skončení môžete robiť bežné činnosti, bez toho aby ste si musela dávať pozor na nechty. Netreba hneď investovať do drahých a profesionálnych prístrojov, na domáce použitie je k dispozícii veľmi kvalitná, ale cenovo dostupná lampa.

Nail Care. Closeup Of Beautiful Woman Hands Showing Perfect Nails . Beauty Care. High Resolution

3.   Urobte si radosť skvelými pomocníkmi na bezchybnú manikúru

Vďaka niekoľkým nevyhnutným vychytávkam už nebudete musieť vkročiť do salónu, a napriek tomu budú vaše nechty vyzerať ako od profesionála. Že sa v tomto tovare vôbec neorientujete a neviete, čo všetko budete potrebovať? Nebojte sa, pre úplné začiatočníčky je pripravená šikovná sada so základným vybavením, kde nájdete napr. gél laky, olejček, pilníky, ale aj onú nenahraditeľnú UV/LED lampu. Vďaka takejto sade sa vaša izba premení na malé nechtové štúdio, kde budete svojou paňou. To znie skvele, čo myslíte? 🙂

4.   Osvojte si jednoduchý postup a získajte maximálny výsledok

Práca s gél lakmi naozaj nie je žiadna veda. V podstate budete robiť stále to isté, čo doteraz, ale pridáte niekoľko jednoduchých krokov navyše, aby ste dosiahli skutočne maximálnu výdrž a odolnosť:

  • Vytvarujete si nechty pilníkom, ďalej ich pomocou brúsneho bloku (je súčasťou sady) zmatníte a pomarančovými drievkami zo sady zatlačíte nechtovú kožičku
  • nanesiete na necht primer – farebný gél lak vám potom bude lepšie a dlhšie držať
  • natrite nechty zvoleným gél lakom úplne rovnako ako klasickým lakom
  • nechajte minútku nechty vytvrdiť v UV/LED lampe
  • potom je nutné zotrieť tzv. výpotok – tekutinu, ktorá sa objaví pri vytvrdnutí gél laku
  • na záver nechty pretrite vrchným lakom, ktorým spečatíte svoj perfektný výsledok. A je to! Naozaj jednoduché, čo hovoríte? 🙂
Hand with manicure holding a bouquet of blue flowers on a white background.

5.   Dajte priestor svojej fantázii vďaka množstvu možností zdobenia

S nechtami sa môžete hrať oveľa viac, existuje nespočetné množstvo možností, ako svoju manikúru ozvláštniť a krásne ozdobiť. Môžete vyskúšať trblietavé glitrové zdobenie, lesklé kamienky alebo žiarivé leštiace pigmenty, s ktorými ľahko docielite napríklad pôsobivý perleťový efekt. Nebojte sa experimentovať a vytvorte si na nechtoch hotové umelecké diela. 🙂

Aká je hlavná výhoda toho všetkého? Netreba sa zložito objednávať do salónov a platiť veľa peňazí, pomôcky i postupy sú navrhnuté tak, aby si nechty mohla dopriať každá z vás v pohodlí domáceho prostredia. S výhodnou sadou pre prácu s gél lakom si užijete veľa zábavy. Pozvite do svojho nového nechtového kráľovstva aj kamarátky a spoločne objavujte tajomstvo nádherných manikúr!:)

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.