Ako odlákať deti od počítača? Poradíme vám zopár spôsobov

0 29

Mnohým rodičom vŕta v hlave, ako svoje deti odlákať od počítačov. S blížiacimi sa letnými prázdninami sa tieto obavy zväčšujú. Majú aj prečo, deti budú celé dva mesiace doma, a to doslova. Ako teda odlákať deti od počítača? Poradíme vám zopár spôsobov.

puzzle
Puzzle

Choďte do prírody

Nájdite si čas a podniknite spoločný výlet do prírody. Možno vaši potomkovia budú spočiatku protestovať, uvidíte však, že takýto nápad sa im bude páčiť. Pri predstave, že budú sa niekde v horách hrať na schovávačku, stavať bunkre, jesť na ohníku pripravené špekáčiky, sa im možno zapáči. Pripravte im dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnú. Nezabudnite však aj na to, že kliešťová sezóna je v plnom prúde. Použite preto prípravky proti kliešťom, aby sa váš výlet do prírody nezmenil na drámu.

Vymyslite a hrajte tímové hry

Ak niekedy s vami nebude spolupracovať počasie a nebude vám ostávať nič iné, len ostať vnútri, nemusí vaše dieťa automaticky sedieť pri počítači. Vytiahnite puzzle, Človeče nehnevaj sa, alebo si zahrajte šachy, poprípade kartové hry. Detských hier je nespočetne veľa a určite si aj vaše dieťa nejaké vyberie. Pokojne si môžete vybrať z knižnice aj knihy a spoločne si čítať. Hlavne sa týchto hier zúčastňujte aj vy ako rodič.

Sem-tam nejaké výlety

Dieťa odlákate od počítača aj tým, že naplánujete výlety za kultúrou. Je to síce finančne náročnejší spôsob, pretože veľmi dobre vieme, že keby chodíme na výlety každý víkend, nedoplatili by sme sa. Sem-tam však určite môžete niečo vymyslieť. Návštevu ZOO alebo aquaparku uvíta každé dieťa a to najmä teraz cez letné mesiace. Pomôcť vám niekedy môžu aj spomínané puzzle pre deti alebo knižka. Zážitok mimo domova je ale o čosi lepší.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.