5 bodov mužskej psychiky, ktoré by ste mali poznať

Vo vzťahoch mužov a žien často rozhodujú dobré nuansy. Kľúč k úspechu tkvie v pochopení a rešpektovaní povahy jednej aj druhej strany. Týchto 5 bodov je kľúčových pri chápaní psychiky mužov.

Majte ho rada pre to aký je

Muž naozaj chce, aby ste ho milovali za to aký je a nie za to, čo pre vás dokáže urobiť. Spoločnosť mužov učí, že ich hodnota tkvie v ich schopnosti konať, preberať úlohy či dosahovať ciele. Muži sú ako deti , ktoré chcú, aby ich mal niekto rád za to kým sú (nemyslíme to hanlivo). Želajú si pri sebe niekoho, s kým budú zajedno aj v prípade, že nie je všetko (napríklad aj spomínané dosahovanie cieľov) podľa ideálov.

Chce, aby ste dokázali oceniť samú seba

Ak ho budete mať pri sebe len preto, aby ste sa cítili dobre a vysporiadaná sama so sebou, nebude to fungovať. Takýto vzťah bude muž identifikovať ako závislosť a záťaž, ktorá mu bráni byť slobodným a autentickým. Okrem toho zvyčajne platí korelácia medzi tým ako žena odmieta samú seba a tendenciou kritizovať a kontrolovať život partnera. Je to preto, že ľudia majú tendenciu projektovať charakteristiky, ktoré ich vystihujú, na druhých.

Aj muži vedia komunikovať

Povery, že muži nie sú schopní komunikovať, sú nesprávne. Že „muži sú z Marsu“ a všetky podobné stereotypy len posilňujú chlapov v domnienkach, že pokiaľ budú komunikovať zraniteľnejšie myšlienky a emócie, môžu byť stigmatizovaní a považovaní za príliš mäkkých. Ak na sebe pozorujete podobné myšlienkové pochody, stopnite a dajte svojmu partnerovi šancu. Berte ho vážne, klaďte mu otázky a oceňte jeho snahu hovoriť s vami na inej, intímnejšej a emocionálnejšej úrovni.

Buďte hravá, nie len vážna

Mnohé ženy sú majsterkami v organizovaní vecí a multitaskingu. Muž chce ale ženu vidieť spontánnu a hravú, nie len v pozícii manažérky zavalenej robotou. Keď ho do života zapojíte bez pracovnej agendy, môže sa vaša vzájomná láska jedine prehĺbiť a muž sa pri vás bude cítiť ako plnohodnotný človek, nie len kus, ktorý presúvate na svojej šachovnici úloh.

Aj chlapi plačú

Hlboko vo vnútri sú muži zraniteľné bytosti. Ak uvidíte náznak smútku, nechajte ho plynúť. Naše kultúrne zvyklosti považujú mužský plač za hanbu a chlapi majú častokrát jedinú možnosť ako odvrátiť negatívne pocity – a tou možnosťou je hnev. Ponúknite mu súcit a porozumenie, miesto, v ktorom sa bude môcť prejaviť bez hnevu a predsudkov.

Muži
Comments (0)
Add Comment