7 krokov avokádovej starostlivosti o pleť

Nanesenie zeleného „čohosi“ na tvár neznie ako zvlášť vhodná kozmetická kúra, no v prípade pleťovej masky z avokáda by ste nemuseli mať žiadne predsudky. Je totiž bez chemikálií a syntetických ingrediencií a pokožku dokáže skvele zrevitalizovať. Vytvorte si 100% prírodnú pleťovú masku v domácich podmienkach!

1. V prvom rade je nutné z avokáda vybrať kôstku – ak je von, potom obsah z polovice plodu vyškriabte lyžicou do pripravenej misky. Keď je avokádo v miske, je nutné ho pomocou lyžičky rozmiešať na bezhrudkovú hmotu smotanovej konzistencie.

2. V prípade, že neplánujete pastu použiť celú hneď, pridajte do nej 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy. Zabráni oxidácii a zmene zelenej farby avokáda na hnedú.

3. Avokádová pasta je naozaj univerzálna a dá sa skombinovať s rôznymi prísadami, ktoré sa do masky rozhodnete vložiť: môže to byť lyžica medu, olivového oleja, šťava z polovice pomaranču či surové vaječné bielko. Účinná je už samotná maska z avokáda, tieto zložky však obsahujú ďalšie podporné látky, ktoré pôsobia blahodarne na pokožku (najmä na tú mastnú).

4. Umyte tvár teplou vodou a odstráňte z nej nečistoty a kozmetiku. Čistá pokožka absorbuje oleje z masky lepšie ako pokožka „potiahnutá“ inými látkami.

5. Aplikujte tenkú vrstvu avokádového pyré na tvár, pričom sa vyhýbajte kontaktu s očami a vlasmi. Maska by mala byť rovnomerne na celej tvári.

6. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút, prípadne dovtedy, kým hmota nezaschne. Čím dlhšie necháte masku pôsobiť, tým väčšiu šancu dávate pokožke, aby absolvovala výživné látky.

7. Na záver masku jemne spláchnite teplou vodou a keď budete hotové, umyte tvár ešte vodou studenou, aby ste pomohli pórom zatvoriť sa.

ako na toavokádoavokádová maskadiyKrásamaskaMódaPleťPleťová maska
Comments (0)
Add Comment