6 tajomstiev šťastného vzťahu

Človek je tvor spoločenský. Aspoň o väčšine ľudí to plat. A snáď neexistuje nikto, kto by netúžil po láskyplnom vzťahu. Ale vystáť partnera nie je vždy jednoduché a treba sa to naučiť. Trpezlivosť ruže prináša a týchto sedem tipov vám pomôže vybudovať vzťah, s ktorým budete spokojná nie len vy, ale aj váš partner.

Buďte sama sebou, buďte úprimná

Jediná možná cesta, ktorá vedie k úspechu. Pretvárka pred partnerom možno na chvíľu obstojí, no z dlhodobého hľadiska nemá veľký význam. Veď čo by to bol za život s pomyselnou maskou na tvári? Nemaskujte pretvárkou potenciálne či vznikajúce problémy, radšej sa o nich rozprávajte. Váš partner by vás mal milovať takú, aká naozaj ste, a podobne tak aj vy jeho.

Tajomstvá šťastného vzťahu

Vyjadrujte svoje pocity

Súvisí to s bodom číslo jeden. Vyjadriť pocity, nech už sú akékoľvek ,nie je žiadna hanba. S prejavením sa majú údajne problém najmä muži, ale priznajte si, dámy, ste v tomto smere vždy stopercentné? Neduste v sebe emócie, hnev, lásku či náklonnosť a dajte svojmu partnerovi spätnú väzbu. Len tak bude vedieť na čom naozaj je.

Nechajte jeden druhému voľnosť

Vzťah si netreba zamieňať s vlastníctvom. Uvedomte si, že každý človek potrebuje priestor pre seba a svoje záľub. Nie každému partnerovi by sa páčilo, keby ste od neho vyžadovali, aby vám bol stále za zadkom. To jednoducho nejde a takýto prístup bude mať vždy za následok len eskaláciu napätia medzi vami.

Prečítajte si aj: Žiarlivosť – spoľahlivý zabijak vzťahov

Buďte pozitívna

Pozitívny prístup je základom do kvalitného života aj plnohodnotného vzťahu. Skúste aj na zdanlivo nepríjemných veciach hľadať niečo, čo stojí za to. Že moknete v daždi? Aspoň v tom nie ste sama – máte vedľa seba partnera, ktorý vás ochráni a pomôže vám prekonať ťažké chvíle. Predstavte si, že by ste ho nemali…

Vytvárajte si spoločné spomienky

Prirodzene tráviť spolu čas, aj o tom je vzťah medzi chlapcom a dievčaťom, mužom a ženou. Práve spoločné zážitky, nech už sú pozitívne alebo negatívne, dokážu upevniť vzťah dvoch ľudí. A čím viac ich je, tým lepšie. Mať na čo spomínať nie je len devízou do staroby. Ďalším benefitom je nesporne aj fakt, že pri spoločných aktivitách, cestách a dobrodružstvách sa naplno prejaví charakter váš aj vášho partnera. Spoločné zážitky sú super formou ako sa lepšie spoznať.

Snažte sa žiť ako v rozprávke

Trošku romantická predstava, ale dokonale vystihuje podstatu. Život je príliš krátky na to, aby sme boli rozmrzelí a robili len veci, ktoré musíme robiť. Využite každú šancu na prekvapenie svojho partnera. Podotýkame, že máme na mysli príjemné prekvapenia, ktoré dodajú vzťahu na intenzite a správne ho okorenia. Aké prekvapenia to sú? To už necháme na vás a vašej fantázii, veď svojho partnera poznáte najlepšie.

Vzťah
Comments (0)
Add Comment