8 faktov, ktoré vás zaujmú a pobavia

Život je jeden veľký príbeh plný neočakávaných udalostí, stretnutí a tiež faktov a informácií. My sme pre vás zozbierali 8 zaujímavostí, s ktorými sa môžete stretnúť doslova každý deň.

Zvyk prichádza po 66 dňoch

Začínate cvičiť, učiť sa nový jazyk, chudnúť, prosto začínate? Podľa vedeckých výskumov stačí vydržať prvé dva mesiace, kým sa z novej činnosti stane zvyk. Prvých 66dní buďte trpezlivé, potom to už pôjde ľahšie.

Mozog a črevá sú v spojení

Mení sa vaša nálada keď ste hladná? A keď prežívate stres, mávate pocit nevoľnosti? To je úplne normálne, pretože ľudský mozog a črevá sú prepojené spoločne prežívajú najmä stresové situácie.

Rojkom sa sníva častejšie

Sú ľudia, ktorí si presne pamätajú svoje sny. Sú aj takí, ktorým sa sníva, no už po prebudení si za ten svet nemôžu spomenúť na to čo. A sú aj typy, ktorým sa nesníva takmer vôbec. Vo všeobecnosti ale platí, že romantikom, rojkom a ľuďom, ktorí radi snívajú aj keď bdejú, sa v noci sníva častejšie. A častejšie si svoje sny aj pamätajú.

Odpoveď za milión

Čo robí dieťa šťastným? Odpoveď na túto otázku by každý správny rodičom vyvážil zlatom. Pritom  ale nie je vôbec zložitá. Vzťahy, o tie tu ide. Nie hračky, nie materiálne veci ani sladkosti. Láska a starostlivosť je to, čo deti potrebujú. Takže pevná rodina a skvelí priatelia naokolo.

Pri hádke ostaňte pokojná

Ak sa niekedy dostanete do sporu, ktorý vyvrcholí hádkou, a budete chcieť mať navrch, nenechajte sa strhnúť atmosférou. Krikom sa nič nevyrieši a je psychologicky dokázané, že dominantnejšie pôsobí pokojný prejav. Argumenty podporené kľudným prejavom sú znakom sebadôvery a istoty.

Tajomstvo spokojného života

Vďační ľudia majú tendenciu byť šťastnejší. Psychológovia definovali tri druhy schopností, ktoré pomáhajú k plnohodnotnému a šťastnému životu. A toto sú ony: priateľská povaha a schopnosť vychádzať s ľuďmi; efektivita pri práci; schopnosť oceniť znaky, ktoré hovoria o tom, že ste milovaná.

Jazykmi proti Nemcovi, ktorému neviete prísť na meno

Koľkými jazykmi rozprávaš, toľkokrát si (zdravším) človekom. Vedci dokázali, že u ľudí so schopnosťou vyjadrovať sa aspoň dvomi rôznymi jazykmi existuje predpoklad oddialenia príznakov Alzheimerovej choroby o 4 až 5 rokov v porovnaní s tými, ktorí ovládajú len jeden jazyk. Učiť sa, učiť, učiť sa je najlepším tréningom a prevenciou pred degeneráciou mozgových závitov.

Zamilovanosť je ako porucha

Či je láska choroba nevieme, no zamilovanosť sa jej podobá. A je opäť vedecky dokázané, že šťastne zamilovaný človek je ako vulkán plný emócií a správa sa ako keby mal mentálnu poruchu. Prekypuje energiou, je abnormálne zhovorčivý a pre svoju lásky by zniesol aj modré z neba. Vedci tento stav pripodobňujú obsesívno kompulzívnej poruche.

Fakty
Comments (0)
Add Comment