Ako dosiahnuť, aby bol rok 2018 lepší ako ten predošlý?

Nový rok, to je niečo ako nová a ešte nenapísaná kapitola v knihe. Netreba sa obzerať dozadu, len pohľad vpred vám posunie ďalej. Ako si ho zariadiť tak, aby bol lepší ako ten predošlý? Ponúkame vám zopár osvedčených odporúčaní.

Získajte nové poznatky

Nastavte svoju myseľ na mód získavania nových skúseností, schopností alebo poznatkov. Skúste lepšie pochopiť svet a to ako funguje. Naučte sa počas roka niečo nové, niečo, čo vás istým spôsobom môže posunúť vpred (v osobnom, pracovnom živote alebo v kvalitnom trávení voľného času).

Venujte sa koníčkom

Mať hobby nie je stratou času. Práve naopak, pre pohodu človeka sú koníčky veľmi prospešné. Odbúravajú stres, zvyšujú aktivitu mozgu a schopnosť sústredenia. Ak ste sa doteraz zameriavali kŕčovito len na prácu, rozšírte pole svojej pôsobnosti a uvidíte, že sa vám uľaví.

Viac sa hrajte

Hranie sa je pre dospelých veľmi dôležitým zdrojom relaxácie, blahodárne tiež pôsobí na koncentráciu a produktivitu. Všetko nejde robiť len z povinnosti, sú veci, ktoré by ste mali robiť s láskou, radosťou, preto že vás bavia. Kto sa nezabudol hrať, ten nikdy nestratí mladosť.

Viac sa hýbte

Nezáleží na tom, či si vyberiete taký alebo onaký šport, či budete denne robiť 10 000 krokov alebo sa začnete so strečingom. Hlavný je pohyb, ktorý baví. Usedený život vás dokonale utlmí, zvýši pravdepodobnosť vzniku nadváhy a tiež depresie. Nie sedenie, ale pohyb znamená život.

Prečítajte viac kníh

Vyskúšajte to a uvidíte, že s knihou v ruke plynie čas úplne inak – viac pokojnejšie a pomalšie. A to sú momenty, ktoré dnešnej dobe chýbajú. Získajte ich preto s dobrou knihou a bez otravných reklám. Navyše, knihy sú aj v dnešnej digitálnej dobe super zdrojom veľkých životných právd, ktorými si môžete obohatiť svoj rozhľad.

Buďte vďačnejšie

Kto má dosť, chce ešte viac a niekomu ani „veľa“ nestačí. Tento prístup nie je úplne zdravý a ľudí, ktorí sa stále za niečím hnali, sú plné cintoríny. Skúste brať život pozitívnejšie, popremýšľajte o všetkom dobrom a peknom, čo vám život prináša a buďte vďačné za to, čo máte. Nastavenie mysle nie je ľahké zmeniť, ak sa to ale podarí, stojí to za to!

nový rokúspech
Comments (0)
Add Comment