Ako sa správne starať o pokožku na tvári?

Teploty stúpajú, slnečné lúče sú čoraz agresívnejšie, preto téma starostlivosti o pleť začína byť medzi ženami čoraz aktuálnejšia. Niežeby sa cez zimu, na jeseň, či na jar mala zanedbávať starostlivosť o pokožku. Ženy však najčastejšie riešia problémy s pleťou na tvári práve počas leta.

Ako sa ale správne starať o pokožku, a to nielen počas leta?

Dôkladne si čistite pleť

Základom starostlivosti o pleť je samozrejme správne a dôkladne čistenie pleti. Pot, prach a iné nečistoty dokážu spôsobiť nemalé problémy ženám s akýmkoľvek typom pleti a v akomkoľvek veku.

Hĺbkové čistenie pleti zabezpečíte vhodnou micelárnou vodou, čistiacimi gélmi, či penami. Odporúča sa dôkladne si preštudovať zloženie a vybrať prípravok na čistenie pleti vhodný na váš typ pleti. Pleť rozdeľujeme na normálnu, zmiešanú, suchú, citlivú, či mastnú.

Čistenie nepodceňujte, inak riskujete vznik akné

Akonáhle podceníte čistenie pleti, môže sa objaviť bolestivé akné. Liečba akné si vyžaduje zväčša prístup lekára- dermatológa, ktorý vám určí vhodný spôsob liečby akné. Ako prvé vám ale lekár odporučí pozrieť sa na kozmetiku, ktorú používate a ak nebude vhodná, odporučí vám ju vymeniť.

Akné sa však dá liečiť rôznymi metódami. Zväčša ide o tieto metódy – hĺbkový chemický peeling, liečba LED lampou, CO2 resurfacing, technológia IPL.

Nezabúdajte na hydratáciu

Absencia hydratácie pleti prostredníctvom kvalitného krému spôsobí predčasné starnutie pokožky. Prostredníctvom hydratačného krému zabránite vysúšaniu pokožky.

Opäť odporúčame siahať po kvalitnejších značkách. Pozor však pri problémoch s kožou akými je napríklad rosacea. V tomto prípade, ale aj pri iných kožných ochoreniach, sa poraďte s lekárom a ten vám odporučí vhodný krém na tvár.

Po aplikácii hydratačného krému si aplikujte na tvár aj SPF krém. Nezávisle od toho, či je zima, alebo leto, slnko svieti v každom ročnom období a v každom ročnom období sme vystavovaní nebezpečnému UVA a UVB žiareniu. Práve preto je aplikácia SPF vždy ráno na mieste.

Odporúčame vysoký stupeň SPF (ideálne SPF 50, poprípade SPF 30). Ak budete na slnku, reaplikácia SPF sa odporúča po cca dvoch hodinách.

Zdroj obrázka:

Autor: Prostock-studio / Shutterstock.com

Comments (0)
Add Comment