Ako si udržať poriadok v kuchyni? Venujte sa špeciálne týmto miestam

Kuchyňa je miestom, kde sa primárne pripravuje jedlo a preto je pochopiteľné, že udržať v nej poriadok bude náročnejšie. Ak si ale chcete udržať poriadok v kuchyni, aké miesta by ste si mali špeciálne všímať, aby ste mali v kuchyni čisto?

Vnútro zásuviek

V zásuvkách, v ktorých uschovávame kuchynské pomôcky, je potrebné z času na čas spraviť poriadok. Na spodnej časti zásuvky sa hromadí prach, špina a dokonca aj zaschnuté zvyšky potravín. Aby ste ale mali kuchynské pomôcky čisté a pri otvorení zásuvky na vás nevyleteli chumáče prachu, je potrebné ich viackrát za rok dôkladne vyčistiť.

Ak máte zásuvky s dobrým kovaním značky HETTICH, nemusíte sa báť zadrhávania, čiže komplikovaného otvárania/zatvárania. Umývajte preto pravidelne vnútro zásuviek a aby ste ich nepoškriabali, používajte aj protišmykovú fóliu do zásuvky.

Priestor pod kuchynskými pomôckami na pracovnej doske

Ak máte na pracovnej doske misky s ovocím, mikrovlnku, stojany na nože, či stojany na koreničky, odporúčame vám každý víkend všetko vybavenie dočasne odložiť z pracovnej dosky a poumývať celú plochu pracovnej dosky. Ani sa vám možno nezdá, ale na doske sa vám môže zachytiť zvyšok potraviny, ktorá vám zaschne a ostane vám na nej.

Pracovná doska musí byť pravidelne čistená. Odporúčame používať teplú octovú vodu, ktorú stačiť naliať do misky. Následne túto teplú vodu môžete vyliať do drezu. Octová voda dokáže perfektne dezinfikovať špinavé plochy v kuchyni a je zdravšia ako keď pravidelne používame chemické prípravky. Touto vodou odporúčame pretierať aj stolové nohy jedálenského stola.

Drez

Keďže drez prichádza do kontaktu so špinavými riadmi, je pochopiteľné, že po čase začne zachádzať. Aby ste ale mali pekný čistý drez, umývajte ho aspoň dvakrát týždenne. Keď už vidíte, že naspodu drezu sa začína tvoriť mastný povlak, je potrebné použiť chemický prípravok na čistenie drezu.

Ak ale plánujete v daný deň vyvárať kanvicu octovou vodou, zatvorte odtok a vyčistite touto vodou celý drez.

Zdroj obrázka:

Autor: zstock / Shutterstock.com

Kuchyňa
Comments (0)
Add Comment