Ako si vybrať dobré tonery do tlačiarní?

Tlačiarne sú súčasťou firemných kancelárskych priestorov, ale aj moderných domácnosti. Ak máte doma tlačiareň a používate ju pravidelne, veľmi dobre viete, že nebude fungovať bez kvalitných tonerov. Ak ale neviete, ako sa vyhnúť problémom s tonermi, poradíme vám, ako si vybrať dobré tonery do tlačiarne, ktoré vás nesklamú a poskytnú 100% kvalitu tlače.

Atramentová vs. laserová tlačiareň

Skôr, ako si objednáte nové tonery, musíte si zistiť, akú tlačiareň vlastne máte, dôležitá je samozrejme aj značka. Veď predsa ak máte tlačiareň značky Konica Minolta, budete potrebovať jednoznačne tonery značky Konica Minolta.

Zistite akú tlačiareň máte ak budete vedieť, že máte napríklad atramentovú tlačiareň, v predajni si pýtajte atramentové tonery konkrétnej značky. Ak budete mať laserovú, tak si pýtajte a kupujte len laserové tonery.

Originálne tonery

Jedná sa o najkvalitnejšie tonery, ktoré sú na slovenskom trhu ponúkané. Vyrábajú ich totiž firmy, ktoré vyrábajú aj samotné tlačiarne, preto ak si plánujete kúpiť napríklad tlačiareň Xerox, vyberte si originálne tonery Xerox. Počítať ale musíte s vyššími cenami, keďže tieto tonery vyrábajú firmy, ktoré vyrábajú aj tlačiarne.

Existujte však možnosť kúpiť si lacnejšie tonery Xerox. Nájdete ich v ponuke kompatibilných toneroch.

Kompatibilné tonery

Sú to najpredávanejšími tonermi, nakoľko sa kvalitou tlače podobajú tým originálnym. Jedná sa o lacnejšie tonery oproti originálnym, ktoré sa veľmi podobajú tým originálnym. Vysoká kvalita tlače a nižšie ceny z nich robia najvyhľadávanejšie tonery.

Kupujú si ich rodiny do domácich tlačiarní, ale uprednostňujú ich aj malé firmy do firemných tlačiarní.

Medzi najlacnejšie tonery ale radíme renovované, alebo ak chcete repasované tonery. Sú to tonery, ktoré boli naplnené novým tonerovým práškom, ktorý starý toner sfunkčnil a stal sa opäť použiteľným. Pri týchto toneroch však nepočítajte s vysokou kvalitou tlače.

Tonerytonery do tlačiarne
Comments (0)
Add Comment