Ako vybrať drevené hračky pre deti od 3 rokov?

Po narodení dieťatka sa všetci rodinní známi tešia najmä na to, ako budú malej ratolesti kupovať hračky. Dieťa v 3 rokoch života začína dostatočne vnímať svet, preto je aj výber hračiek veľmi dôležitý najmä z hľadiska vývinu. Čo si treba pri výbere hračiek všímať?

V prvom rade sa treba zamerať na materiál hračky. Na trhu nájdete mnoho hračiek, vyrobených najmä z plastových a prírodných materiálov. Dnes sú čoraz viac obľúbené práve drevené hračky pre deti od 3 rokov, ktoré sú výnimočné z viacerých hľadísk.

Hračky z dreva sú výnimočné najmä pre jednoduchý dizajn, ktorý zaujme nejedno zvedavé očko. Sú príjemné na dotyk, no hlavne bezpečné pre deti od najmenšieho veku. Na rozdiel od plastových sa ťažšie zničia, dieťa neohrozia rôzne úlomky. Drevo je prírodný materiál, ľahko sa zrenovuje a recykluje. Tak aj drahšie hračky získajú dlhšiu životnosť a môžu potešiť celé generácie detí.

Pokiaľ ste sa rozhodli, že chcete svojmu dieťaťu kupovať drevené hračky, zamerajte sa na funkcie, ktoré by mali obsahovať. 3-ročné deti sú veľmi vnímavé a potrebujú hračky, ktoré sa postarajú o správny o jeho vývin. Medzi klasické drevené hračky patria logické a vzdelávacie hračky, ktoré dieťa nielen zabavia ale aj učia.

Montessori hračky už pre najmenších

Logické hračky  pomáhajú deťom pri riešení problémov, rozvíjajú ich intelektuálne schopnosti a trpezlivosť. Logické hračky tiež naučia deti sústrediť sa a pomáhajú aj pri vytváraní pamäťových stôp. Hračky pre trojročné deti by mali vedieť zabaviť aj naučiť. Drevené hračky disponujú jednou alebo dvoma funkciami. Nie je dobré siahať po hračkách, ktoré majú veľa funkcií pretože sa tak stanú rušivým elementom pre dieťa a výsledok by tak nemal úplný zmysel.

Všímajte si farby. Drevené hračky pre najmenších nedisponujú farbami, ktoré môžu dieťa rušiť. Sú výnimočné najmä z hľadiska jednoduchého prírodného prevedenia, ktoré pre dieťa pôsobí pokojne. Drevené hračky sú kvalitné, krásne a originálne. Svojím prevedením prebúdzajú okrem fyzických zručností aj cit pre estetiku a vzťah k prírode.

Na drevko nájdete viac ako 3500 hračiek z dreva, ktoré zapôsobia nie len na vás, ale i vašich najmenších. Vyberte si hračky pre dievčatá, hračky pre chlapcov, logické a vzdelávacie hračky. Ak hľadáte niečo pre väčšie deti, pozrite si aj hudobné nástroje či spoločenské hry, ktoré zabavia celú rodinu.

Prečítajte si: Čo sú Montessori hračky a ako vybrať dieťaťu tú správnu?

Comments (0)
Add Comment