Byť jazykovo zdatný je v súčasnosti veľká výhoda

Uplatniť sa dnes na trhu práce je omnoho ťažšie ako kedysi. Nezamestnanosť síce klesá, stále je ale dosť ľudí na Úrade práce a nedokáže si nájsť prácu vo svojom odbore. Niet sa čo čudovať, stále stúpa počet absolventov škôl, ktorých vzdelanie jednoducho nestačí na uplatnenie sa na pracovnom trhu. Chýbajú kuchári, čašníci, vodári, elektrikári a rastie počet absolventov humanitných vied.

Naučte sa cudzí jazyk

Ak však ovládame aspoň jeden cudzí jazyk, brány do firiem sa nám otvárajú, aj keď zrovna nemáme skúsenosti v danom odbore. Hovorí sa, že byť jazykovo zdatný je v súčastnosti veľká výhoda. Nie je to žiaden výmysel. Ak budete vedieť jazyk, nielen ten materinský, je väčšia šanca, že sa dostanete na vysnívanú pracovnú pozíciu. Bolo už viacero prípadov, kde boli ľudia zamestnaní na danú pozíciu aj napriek tomu, že nikdy na takejto pozícii nepracovali.

Samoštúdium 

Najprv sa môžete začať vzdelávať v pohodlí svojho domova. Dnes prakticky na každom rohu zoženiete v kníhkupectve jazykové učebnice, z ktorých sa základy jazyka naučíte svojpomocne. Kúpte si slovníky, knihy z frázami a najmä nakúpte si knihy, ku ktorým dostanete aj CD s cvičeniami.

Jazykové školy

Počet jazykových škôl neustále stúpa, čo je aj veľká výhoda pre nás. Nemusíme cestovať niekoľko kilometrov do najbližšieho mesta. Nielenže nám pravidelné návštevy jazykových škôl ukroja množstvo voľného času, častokrát im musíme prispôsobiť svoju prácu, čo v niektorých prípadoch je priam nemožné. Vyberajte si preto jazykovú školu, ktorej vyučovanie vám nebude narúšať váš denný harmonogram.

Jazykový kurz môžete absolvovať prakticky kedykoľvek počas roka. Dá sa to zvládnuť v priebehu mesiaca. Niekedy ale kurz trvá dlhšie. A čo je najvýhodnejšie, môžete si zostaviť po dohode s jazykovou školou aj individuálny vyučovací plán. Ešte predtým, ako sa zapíšete na jazykový kurz, dôkladne si všetko pozisťujte, aby vás hneď na prvej hodine neprekvapil vyučovací plán danej jazykovej školy.

Cudzí jazykJazyková školaJazykový kurz
Comments (0)
Add Comment