Dostala ste už od niekoho kvetinový box s čerstvými kvetmi?

Kvety patria k najobľúbenejším darčekom zrejme každej ženy. Alebo sú úplne najobľúbenejšie? Zrejme to tak bude, i keď zlaté náušnice s diamantmi, tie taktiež nie sú na zahodenie. Ale trochu skromnosti nezaškodí, tak ostaneme pri tých kvetoch.

Kvetinový box

Je niečo romantickejšie ako ruže?

Krásna kytica ruží, to je taká romantická klasika, čo sa kvetov týka. Okrem toho, že ruža je kvet, ktorý pozná každý, je aj symbolom lásky a vášne. Najtypickejšia farba ruže je romantická červená, ale krásou nezaostávajú ani ruže biele, ružové, žlté, či oranžové.

Rovnako krásne vyzerajú vhodne zvolené kombinácie ruží rôznych farieb, napríklad červených a bielych, ktoré spolu vytvoria krásny kontrast. Kytica zložená z ružových a bielych ruží zase vyzerá ako pre princeznú. Zrejme za všetky dámy ale môžeme povedať, že poteší akokoľvek farebne ladená kytica. Alebo aj jedna ružička, hlavne, že bude darovaná z lásky.

V prípade potreby niečoho netradičnejšieho, skvelo poslúžia kvetinové boxy

V posledných rokoch sa však často v kvetinárstvach vyskytujú aj alternatívy ku „klasickým“ kyticiam, v podobe originálnych kvetinových boxov plných čerstvých kvetov. Obdaroval vás už takýmto boxom niekto alebo zatiaľ ešte nie? Ak je to druhá možnosť, prípadne ste práve takýto box dostala a rozmýšľate, ako sa oň starať, nie je to nič zložité.

Ale najskôr, čo to vlastne ten kvetinový box je? Áno, názov hovorí sám za seba, ale čo je vlastne ukryté vo vnútri, pod všetkými tými krásnymi kvetmi? Kvety so skrátenými stonkami sú napichané v aranžovacej hmote.

A to prináša niekoľko výhod, ktoré uľahčujú starostlivosť o takýto box. V prvom rade, kratšie stonky znamenajú lepší a rýchlejší prísun vody ku kvetom. A zároveň, aranžovacia hmota, takzvaný piaflor, slúži pre kvety aj ako výživa a okrem toho plní aj antibakteriálnu funkciu.

Ako sa teda o kvetinový box starať? Nič zložité, stačí raz za 2-3 dni pridať stredom boxu pomedzi kvety trochu čistej vody. Samozrejme, intenzita dopĺňania vody záleží aj od počasia a umiestnenia kvetov, ale nie je to nič odlišné od bežných kytíc.

Zdroj obrázka:
Tinatin / Shutterstock.com

darčekkvetinový boxkvety
Comments (0)
Add Comment