Inteligentné hodiny

Hodinky sú už po stáročia súčasťou nášho sveta. V 13. alebo 14. storočí sa objavili prvé kolieskové hodiny. Prvé vreckové hodiny boli skonštruované v roku 1510. Kyvadlové hodiny sa objavili v 17. storočí. Elektrické hodiny boli vynájdené asi začiatkom 19. storočia. Prvé náramkové hodiny vznikli počas 1. svetovej vojny, prvé automatické hodiny boli patentované v roku 1924.

Ľudia vymysleli čas a hodinky sa stali jeho ukazovateľom. Hodiny vo všeobecnosti označujú zariadenie na meranie a ukazovanie nameraného času. V dnešnej dobe už ale fungujú nielen pre orientáciu medzi hodinami, minútami a sekundami. Stali sa aj ďalším z módnych prvkov, ktorými ľudia dennodenne radi definujú svoj štýl.

V dnešnej dobe si už neodkážeme predstaviť fungovať bez hodín. Či už sú to nástenné, alebo hodinky na ruku, alebo v dnešnej dobe veľmi často používané hodinky zabudované v smartfónoch. Plánovanie každodenných aktivít by bolo takmer nemožné, keby sme nevedeli koľko je práve teraz hodín, a kde máme presne o tomto čase byť. Hodiny sú potrebné do každej domácnosti, aspoň do troch miestností v interiéri. Napriek tomu, že doba ide dopredu, klasické náramkové hodinky sú stálou klasikou, ktorú ťažko nahradíte. Kvalitnými hodinkami na ruke ukáže nejeden cieľavedomý človek svetu, že život drží pevne vo svojich rukách.

Inteligentné hodinky sú novým odvetvím trhu. Poslednú dobu často vidíme modely od menej známych výrobcov. Majú fungovať ako predĺžená ruka vášho smartfónu, nie ako jeho náhrada. Aj napriek tomu, že niektoré modely umožňujú prijímanie telefonických hovorov na hodinkách váš smartfón budete stále potrebovať na pohodlné odpovedanie na e-maily či telefonovanie, keďže hovorenie do hodiniek je ešte stále dosť zvláštne. Výdrž hodiniek sa v súčasnosti pohybuje na úrovni jedného až maximálne dvoch dní. Cena sa samozrejme odvíja od dizajnu, výkonnosti a značky.

Comments (0)
Add Comment