Ktoré lacné autodoplnky by ste si mali zaobstarať?

Životnosť automobilov je obmedzená a preto je potrebné starať sa o auto od jeho kúpy. Ak ale máte starší automobil, pochopiteľne vám viaceré súčiastky, či autodoplnky už dosluhujú a je potrebné ich vymeniť.

Ktoré lacné autodoplnky by ste si mali zaobstarať?

Plastové lemy blatníkov

Kamienky poškodzujú lak v okolí kolies. Je potrebné chrániť ho aj pred posypovými soľami, ktoré sú veľmi agresívne a môžu spôsobiť znehodnotenie farby laku. Ak ale chcete zamaskovať hrdzavejúce okolie kolies, potrebujete nové plastové lemy blatníkov. Musíte si ale vybrať také, ktoré budú pasovať presne na váš model a značku auta. Ak nekúpite lemy blatníkov na váš model auta, jednoducho ich nebudete môcť namontovať.

Nášľapy

Komplikované nastupovanie a vystupovanie môžu uľahčiť kvalitnejšie nášľapy. Najmä SUV autá sú v tomto problémové a ľudia, ktorí majú problém s kĺbmi a kolenami, majú sťažený prístup do auta. Keď si kúpite bočné nášľapy na váš typ auta, výrazne si tak uľahčíte vstup, ale aj výstup z auta. Jednoducho sa inštalujú a sú vyrobené z kvalitného materiálu, ktorý odolá vonkajším podmienkam, ale aj vyššiemu zaťaženiu. Uprednostňujte nášľapy z kvalitného hliníka.

Deflektory

Chcete zabezpečiť prirodzenú cirkuláciu vzduchu v aute? Potrebujete kvalitné deflektory. Sú to protiprievanové lišty, ktoré si namontujete aj bez predchádzajúcich skúsenosti. Majú zabezpečiť prirodzenú cirkuláciu vzduchu a mali by sa taktiež kupovať na konkrétny model auta.

Okrem týchto autodoplnkov vám odporúčame kupovať kvalitnejšie vône do auta a zamerať sa aj na výmenu opotrebovaných gumových rohoží. Ak máte ošúchané čalúnenie sedačiek v aute, môžete si kúpiť veľkosťou vyhovujúce autopoťahy, ktoré ochránia čalúnenie a zároveň vám zjednodušia údržbu interiéru.

Zdroj obrázka:

Autor: Lopolo / Shutterstock.com

auto-moto
Comments (0)
Add Comment