Na čo sa pripraviť pri spoločnom bývaní s priateľom?

Partnerské spolužitie v jednej domácnosti býva ako na hojdačke. Raz je dobre, inokedy zase búrlivo ako v talianskej rodine. Na čo by ste sa mali pripraviť pri spoločnom súžití so svojím partnerom?

Partnerské spolužitie

Monotónnosť

Sťahujete sa, ste presťahovaní, každý deň je iným spôsobom zaujímavý a prináša nové výzvy a zážitky. No, zo začiatku to tak je, ale časom sa zákonite dostaví monotónnosť. Začnete riešiť kto by mal ísť na nákup, kto by mal ísť vyvenčiť psa alebo spratať vianočnú výzdobu. Nedovoľte, aby vás negatívne emócie monotónnosti prevalcovali. Spravte život krajší sebe aj svojmu partnerovi občasnými malými pozornosťami, návštevou novej reštaurácie alebo iným, hoci len drobným prekvapením.

Už „nekopete“ každý sám za seba

Pustiť do svojho života niekoho iného, to je krok, s ktorým sa nie každý dokáže rovnako vyrovnať. Predsa len, byť single poskytuje určitú dávku slobody v rozhodovaní aj trávení voľného času. Pri spoločnom nažívaní s partnerom sa preto treba pripraviť na „život v tíme“. Mnohí to nedávajú a po čase sa vracajú k možno pohodlnejšiemu single životu. Je to každého voľba, no pozrite sa na vec aj zo strany vášho partnera – aj jemu sa zmenil život, podobne ako vám. Neberte ho ako samozrejmosť.

Doprajte si čas pre seba

Častým problémom dvojíc, ktoré žijú spolu, je fakt, že musia čeliť nedostatku času pre seba samého. Niekedy by ste si chceli trebárs len poležať a vypustiť paru, ale dá sa to, keď je váš partner stále vo vašej blízkosti? Jasné, spolu trávite voľný čas a riešite veci spoločne, ale nie je nič zlé na tom, ak si vzájomne občas doprajete chvíle „bez seba“. Povedzme že také malé vyvetranie hlavy a venovanie sa svojim záľubám a koníčkom. Výsledkom bude, že sa na seba budete tešiť ešte viac.

SpolužitieVzťah
Comments (0)
Add Comment