Praktické rady, ktoré oceníte pri výbere a kúpe novej sedačky

Dosluhuje vám stará sedacia súprava a uvažujete, že si v najbližších dňoch a týždňoch pôjdete do obchodov s nábytok obzrieť nejakú novú? Ak áno, skôr, ako si pôjdete pozrieť ponuku sedacích súprav, prečítajte si tieto praktické rady, ktoré vám pomôžu pri výbere a kúpe novej sedačky.

Akú veľkú máte obývaciu izbu?

Skôr, ako si otvoríte na internete obchod so sedačkami alebo pôjdete do predajní so sedačkami, je potrebné, aby ste si premerali priestor, kde je umiestnená sedacia súprava, ktorú plánujete vyhodiť. Okrem toho je potrebné vedieť rozmery obývacej izby, a to v prípade, ak plánujete okrem sedačky meniť aj nábytok, resp. budete uvažovať nad reorganizáciou nábytku.

Ak chcete vybrať sedačku, ktorá bude do priestoru pasovať, potrebujete vedieť, aký maximálny možný rozmer si budete môcť dovoliť.

Ak ale máte jednoizbový byt, resp. garsónku, nebudete si môcť dovoliť improvizovať a vyberať vhodný typ sedačky. Budete sa musieť uspokojiť s modernou rozkladacou pohovkou. Nemusíte sa ale báť, aj v ponuke rozkladacích pohoviek nájdete kvalitné a moderné rozkladacie pohovky.

Aké typy sedačiek poznáme?

Okrem rozkladacích pohoviek si budete môcť vybrať z účkových sedacích súprav a z rohových sedacích súprav. Účkové sedacie súpravy odporúčame do veľkých obývačiek, najmä však do obývačiek, ktoré sú prepojené s kuchyňou a jedálenskou časťou.

Rohové sedacie súpravy sú univerzálne, hodia sa takmer všade. Vo väčších obývačkách by sa ale stratili, boli by nevýrazné.

Aké farebné prevedenie vyberať?

Keď už budete vedieť, akú maximálnu veľkosť sedačky si môžete dovoliť a aký typ sedačky si vyberiete, teraz prichádza na rad výber farby.

Ak preferujete minimalistický štýl, odporúčame neutrálne farby – sivú, čiernu, hnedú, béžovú.

Ak vás osloviť industriálny štýl, odporúčame skôr niečo farebnejšie. Z farieb odporúčame bordovú, petrolejovú, horčicovú.

sedačky
Comments (0)
Add Comment