Praktické tipy, ako si udržať čisto v domácnosti

Upratovanie nepatrí medzi obľúbené činnosti, avšak mnohé ženy si túto činnosť užívajú a berú ju ako určitý spôsob relaxu. Ak si ale chcete udržať čisto v domácnosti počas celého týždňa, ponúkame vám užitočné tipy, ako na to.

Čistite drez octovou vodou a sódou bikarbónou

Umývanie riadu pravidelne znečisťuje povrch drezu. Mnohé z vás máte problém vyčistiť povrch drezu a trápite sa zo zašlou špinou, ktorá nejde dole.

Ak chcete mať čisto v domácnosti, viackrát za týždeň odporúčame umývať drez teplou octovou vodou. Octovú vodu odporúčame spraviť do rýchlovarnej kanvice. Octovú vodu, ktorou ste vyvarili kanvicu, môžete použiť na umytie drezu. Stačí zabrániť unikaniu tejto vody do odtoku.

Ak už budete mať teplú octovú vodu v dreze, nasypte tam na štipku sódy bikarbóny. Práve kombinácia octu a sódy bikarbóny vám pomôže vyčistiť drez.

Čistite pracovnú dosku pod kuchynskými pomôckami

Na pracovnej doske pripravujeme rôzne jedlá. Povrch pracovnej dosky prichádza do kontaktu s viacerými potravinami. Aby ste si však udržiavali pracovnú dosku čistú, odporúčame vám dôkladnejšie čistiť pracovnú dosku aj pod kuchynskými pomôckami. Na pracovnej doske mávame kávovar, kuchynský robot, mikrovlnky, či stojany a pri príprave jedál sa nám môže stať, že sa nám kúsok potraviny určenej na prípravu jedla skotúľa pod kuchynské pomôcky. Následne tam začína hniť, priestor pod nimi sa začína znečisťovať.

Čistite pracovnú dosku aj pod kuchynskými pomôckami. Postačí vám malá švédska utierka a horúca octová voda.

Čistite škáry starou zubnou kefkou a sódou bikarbónou

Fľaky medzi škárami v kúpeľni? Mnohým z vás robia problémy práve špinavé škáry v kúpeľni. Keďže je to miestnosť, kde je vlhkosť pomerne veľká, je potrebné pravidelne čistiť priestor medzi škárami. Odporúčame vám používať starú kefku, ktorú ste vyradili. Zašlú špinu medzi obkladačkami vám pomôže vyčistiť kombinácia vody a sódy bikarbóny. Pomôcť vám môžu aj chemické prípravky, ale sóda bikarbóna je ekologickejší spôsob čistenia týchto najviac rizikových miest v kúpeľni.

Zdroj obrázka:

Autor: Brian A Jackson / Shutterstock.com

BývanieinteriérUpratovanie
Comments (0)
Add Comment