Spravte zo schodov prednosť vášho domu

Spoločenské a obývacie časti na prízemí a intímna tichá časť domu na hornom poschodí. To je najčastejšie rozmiestnenie poschodových stavieb. A keď už máte poschodie, potrebujete schody.

Moderné schody

V minulosti boli schody považované za nutnosť a plnili len funkčné hľadisko, ktoré ale špatilo celý charakter poschodového domu, dnes si zo schodišťa môžete urobiť dizajnový prvok, ktorý podtrhne tú správnu náladu vo vašom dome.

Schody ako dizajnový doplnok

Moderné schody dnes môžu byť krásne, bezpečné a ľahko udržateľné a to všetko v jednom. Pomáhajú k tomu kvalitné materiály, ideálne kombinácie a šikovný dizajnéri. Keď si teda budete vyberať typ schodov do vášho domu, dobre zvážte, aký charakter bude mať celý otvorený priestor. Vyberiete si drevo, sklo, betón, kameň či plast? Áno všetky tieto materiály dnes výrobcovia moderných schodov ponúkajú. Už len rozhodnutie, či budete mať zábradlie alebo nie, veľa zmení.

Pomôcť môže aj obklad na schody

Len schody bez viditeľnej pevnej konštrukcie, kombinované so sklom pôsobia, ako by stupaje len levitovali či boli prichytené na tenkých drôtikoch. Takéto schody sa do modernej domácnosti veľmi hodia. Priestor prevzdušňujú a otvárajú.

Sú však ideálne do domov, kde je dostatok úložného priestoru. Pri menších domácnostiach kde je lepšie využiť každý centimeter priestoru, skôr siahnite po schodoch pod ktorými vytvoríte úložný priestor. Aj takýto typ môže byť veľmi moderný, pomôže tomu napríklad aj univerzálny a štýlový obklad na schodoch či studené odtiene dreva.

Originálne schody podtrhnú celý priestor

Nech už je otvorené či uzavreté, bez zábradlia alebo s ním – je ideálny domový doplnok. Ak teda kupujete, alebo vlastníte dom so schodmi, s ktorými ste sa veľmi nestotožnili, pustite sa do ich prerábania. Keď budú podľa vašich predstáv, podtrhnú celý obytný priestor.

Monolitické betónové schodisko radšej umiestnite mimo obývacej časti domu. Montované využite ako dekoráciu v otvorenom priestore. Rovnako aj oceľové nemusí byť odsúdené do rohu miestnosti, stačí sa naň len pozrieť ako na architektonický prvok. Vyskúšajte to aj Vy!

moderné schodyobklad na schody
Comments (0)
Add Comment