Údržba auta a menšie vylepšenia, ktoré na aute oceníte

Máme tu teplé ročné obdobie a okrem prác na záhrade a jarného upratovania v interiéri nás čaká aj údržba auta. Okrem prezúvania ale musíme zrealizovať údržbu interiéru auta, ale aj jeho exteriéru. Na čo sa pri údržbe zamerať a ktoré vylepšenia by mohlo vaše auto oceniť?

Čistenie gumových rohoží

Pod rohožami, ale aj na nich sa nachádzajú kamienky, prach, ale aj hlina, či tráva, ktoré sme na rohože preniesli z podrážok. Počas zimy, kedy bývajú chodníky nasolené, prenášame na rohože aj posypovú soľ, ktorá môže rohože znehodnotiť.

Využite pekné počasie a vyčistite gumové rohože. Vyberte ich, vykartáčujte horúcou vodou zmiešanou s čistiacim prostriedkom, opláchnite čistou vodou a nechajte ich vyschnúť na slnku.

Keď budete mať rohože vytiahnuté, využite to a povysávajte technickým vysávačom smeti pod rohožami.

Umývanie exteriéru auta

Po zime je potrebné auto dôkladne poumývať aj zvonku. Zájdite do autoumyvárne a nechajte si umyť aj kolesá a podvozok. Chodievajte na autoumývarne, ktoré sú spoľahlivé a nebudete sa musieť báť trebárs o poškodenie športového výfuku.

Odstránenie zvyškov posypovej soli je veľmi dôležité, ak chcete zabrániť hrdzaveniu podvozku.

Takto sa zbavíte špiny, ale aj zvyškov posypovej soli, ktoré by mohli znížiť životnosť vášho auta.

Chiptuning a deflektory – vylepšenia, ktoré oceníte

Optimalizácia parametrov a softvéru riadiacej jednotky- aj toto môže vášmu auto evidentne prospieť. Pocítite to na znížení spotreby a na zvýšení výkonu a krútiaceho momentu. Chiptuning je pomôcka, ktorá vášmu automobilu evidentne pomôže. Nájdite si firmu, ktorá vám to spraví, a to všetko za primeranú cenu.

Okrem chiptuningu vášmu autu teraz pred letom prospeje aj inštalácia deflektorov. Sú to protiprievanové lišty, ktoré zabezpečenia prirodzenú cirkuláciu vzduchu.

Zdroj obrázka:

Autor:  ParabolStudio / Shutterstock.com

auto-moto
Comments (0)
Add Comment