Užitočné zaujímavosti zo sveta módy a krásy

Vždy sa nájde niečo nové, čo ste o kráse či histórii módy nevedeli. Nech sú teda aj informácie z tohto článku pre vás akýmsi esom v rukáve, ktorým v pravú chvíľu ohúrite svojich priateľov.

Zaujímavosti zo sveta módy a krásy

Rúž a II. svetová vojna

Napriek tomu, že akýkoľvek druh make-upu bol v tých časoch veľkou vzácnosťou, zdravotné sestry počas II. svetovej vojny nezabúdali nosiť červený rúž. V tvrdých podmienkach rúžom definovali svoju ženskosť a verilo sa tiež, že pohľad na rúžom okrášlené dámy má pre zranených vojakov upokojujúci účinok.

Pôvod kozmetiky z kuchyne

Majonézová maska na vlasy či rôzne čistidlá z kávy môžu byť relatívne nové výmysli, o ktorých možno píše aj váš obľúbený magazín o kráse, no ženy používajú ingrediencie z kuchyne ako kozmetické prípravky už celé stáročia. Známe sú aplikácie kyslého mlieka na akné, varené žihľavy sa používali ako toner a šťava z uhoriek zase mala odstraňovať pehy.

Ľavá strana tváre je tá pravá

Ľavá polovica tváre je krajšia ako tá pravá. Na takýto záver prišiel tím vedcov po vyhodnotení svojho výskumu. Skúmaná vzorka ľudí vyhodnocovala príťažlivosť 10 mužských a 10 ženských tvárí na obrázkoch. Výsledkom bolo, že väčšina hlasovala za obrázky, ktoré ukazovali ľavú stranu tváre hodnotených mužov a žien.

Keď je sestra inšpiráciou pre brata

„Možno sa taká narodila, možno to je…“. Tento slogan iste poznáte. Známu značku, ktorá ho vo svojich reklamách používa, založil istý Tom Lyle Williams. Inšpirovala ho jeho vlastná sestra Mable, ktorá si na riasy nanášala zmes vazelíny a uhoľného prachu – vyzerali tak dlhšie a silnejšie. Tom prípravok upravil a začal predávať najskôr miestnym dievčatám, neskôr do celého sveta.

Želá si niekto rádioaktívny make-up?

Verte tomu či nie, ale v 30tych rokoch minulého storočia bol rádioaktívny make-up vo svete pomerne populárny. Distribuovala ho značka Tho-Radia, ktorá ponúkala celý rad prípravkov vrátane rúžov na pery, púdrov na tvár či parfumov obsahujúcich rádioaktívne rádium. Existovalo dokonca niekoľko značiek zubných pást, ktoré sa hrdili tým, že ich výrobky obsahujú rádioaktívne substancie.

KrásaMóda
Comments (0)
Add Comment