Vliesové tapety sa oplatí vyskúšať

Tapety zažívajú svoj veľký návrat. Premena nášho bývania je s nimi skutočne jednoduchá. V obchodoch nájdeme širokú paletu, nielen čo sa týka farieb a vzorov, ale aj druhov. K obľúbeným patria jednoznačne vliesové tapety.

Open plan living room with sofa and decorative modern wallpaper

S vliesovými tapetami to ide jednoduchšie

Práca s tapetami dnes nie je príliš náročná a v prípade vliesových tapiet to ide ešte o čosi jednoduchšie. Sú totiž vyrobené z materiálu, ktorý umožňuje naniesť lepidlo priamo na stenu, pričom pás tapety sa na stenu prikladá v suchom stave. Nepotrebuje ani žiaden čas na navlhčenie. Vďaka tomu sa pri tapetovaní príliš neunavíte a zároveň sa vyhnete neporiadku. Nenatrápite sa ani pri ich odstraňovaní – jednoducho ich stiahnete.

Za všetkým je materiál

Vliesové tapety sú vyrobené z nosného materiálu tvoreného prevažne z buničiny z textilných vlákien, ktorý je impregnovaný z jednej strany. Ich rozmery sa pôsobením vonkajších vplyvov nemenia. Vďaka špeciálnemu materiálu sú stálofarebné a ľahko sa udržiavajú. Ich obrovskou výhodou je fakt, že ich môžeme použiť aj vo vlhkom prostredí, teda sú vhodné aj do kúpeľne či kuchyne. Treba však dbať na to, aby pri lepení tapety bola stena úplne suchá. V porovnaní s inými druhmi je však cena vliesových tapiet o čosi vyššia.

Vliesové tapety aj do detských izieb

Akákoľvek úprava steny v detskej izbe môže vyjsť nazmar v priebehu pár minút. Veď to určite sami poznáte – deti s farbičkami či špinavými rukami si s ľahkosťou poradia s akoukoľvek čistou stenou. Večný problém pomôžu vyriešiť aj vliesové tapety. Sú totiž ľahko umývateľné. Zároveň, keď dieťa o čosi podrastie a zmení obľúbenú farbu či vzor, tapetu ľahko vymeníte za inú.

Foto: Bigstockphoto

vliesové tapety
Comments (0)
Add Comment