Zvuková izolácia ako možnosť zlepšiť podmienky na bývanie

Vo väčšine miest je viac starších panelových domov ako tých nových. Mnohých majiteľov bytov trápi okrem zdieľania spoločného vchodu a absencia záhradky aj šírenie hluku v panelákoch. V mnohých prípadoch boli paneláky postavené ešte za čias komunizmu a ako dobre vieme, vtedy sa používali úplne iné materiály na stavbu ako teraz. Aj keď teraz sa skôr riešia problémy s akustikou vzhľadom na čoraz viac presklených plôch, šírenie zvuku cez steny je ale témou číslo jeden.

Ak si ale chcete zlepšiť podmienky na bývanie, práve zvuková izolácia bude jediná možnosť, ako to dosiahnuť.

Firma, ktorá vám všetko zrealizuje

Niekedy bohužiaľ nepomôže ani slovné dohovorenie susedom. Vtedy vám vie pomôcť jedine kvalitný materiál určený na zvukovú izoláciu priestorov. Keďže konštrukcie panelových domov sú v takom stave, v akom sú, je potrebné najať si firmu, ktorá vám všetko zrealizuje. Najlepšia zvuková izolácia má 100% účinok a vďaka nej sa zbavíte nepríjemného hluku šíriaceho sa cez steny.

Ktoré konštrukcie sa ale oplatí izolovať? Odporúča sa predovšetkým zrealizovať izoláciu stropu, stien a myslieť aj na izoláciu podlahy (v prípade, ak si uvedomujete, že môžete aj vy znepríjemňovať život v byte susedom žijúcim pod vami).

Investícia, ktorá sa oplatí

Zvuková izolácia je menší stavebný zásah, avšak vo výraznej miere zlepší podmienky na bývanie a to takmer okamžite. Ak si najmete firmu, ktorá použije kvalitný materiál s vysokou odolnosťou a životnosťou, viete, že všetko bolo urobené tak, ako by malo. Pre zvýšenie účinnosti zvukovej izolácie sa používa aj vyrovnávací podklad pod dosky. Jedným z pomerne známych podkladov je aj Hobra Base 10. Jedná sa o vyrovnávací podklad pod dosky SILIO.

Zvýšte komfort bývania práve akustickou a zvukovou izoláciou. Uvidíte, že zmenu pocítite ihneď. Všadeprítomné ticho, budete sa v domácnosti počuť, bez toho, aby vás rušili hluční susedia.

Zdroj obrázka:

Autor: Prostock-studio / Shutterstock.com

Comments (0)
Add Comment