3 tipy na výborné letné osvieženie

Leto si žiada poriadne osvieženie, no nie? Tieto malé „zákusky“, ktoré sme pre vás pripravili, si môžete dopriať hocikedy behom dňa bez toho, aby ste sa museli strachovať o svoju postavu. Poďme si ich pripraviť!

Melónové osvieženie

V lete sú melóny skvelou možnosťou ako uhasiť smäd a zároveň si zdravo zamaškrtiť. Toto leto to skúste inak a červený melón si pripravte podľa tohto jednoduchého návodu: Vydlabte polovicu melóna (ale pokojne aj celý) a rozmixujte ho spolu s kockami ľadu. Môžete pridať aj nejaké to sladidlo, med alebo stéviu, podľa chuti. Nič viac nepotrebujete k tomu, aby ste si pripravili takýto skvelý letný chladivý nápoj!

Melónové osvieženie

Ovocná salsa so škoricovými chipsami

Ďalší skvelý a osviežujúci letný snack! Naviac zdravy! Takže: na drobnučké kúsky pokrájajte jahody, kiwi a jablká, množstvá samozrejme podľa chuti. Zmes dochuťte šťavou z citróna (nedovolí jablká sčernieť) a môžete, no nemusíte, dosladiť stéviou alebo medom. Poriadne premiešajte a nechajte odpočinúť.

Ďalej: vezmite dve tortilové placky a rozkrájajte ich na približne rovnaké trojuholníčky. Nechajte rozpustiť dve až tri lyžičky kokosového oleja a placky ním potrite. Vrch posypte troškou cukru a škoricou a dajte zapiecť do rúry na 180 °C pod dobu 10minút. Po vybratí môžete spolu s ovocnou salsou konzumovať ešte za horúca! Neuveriteľne svieža záležitosť!

Ovocná salsa so škoricovými chipsami

Mrazené banány v čokoláde

A na záver niečo kalorickejšie. Ale keď to tak výborné chutí! V miske si rozpustite kúsky kvalitnej tmavej čokolády, ktorú zmiešate s kokosovým olejom. Obsah misky poriadne premiešajte, aby vám vznikla krémová hustá čokoládová hmota. Pripravené banány ošúpte, rozrežte na polovicu, napichnite na špáradlá a polejte čokoládovou hmotou. Banány v čokoláde položte na tanier a dajte do mrazničky na 2 až 3 hodiny. Pred tým ich ešte môžete ozdobiť farebnou posýpkou, no aj bez nej budú mňamkové!

Mrazené banány v čokoláde
Recept
Comments (0)
Add Comment