Bývanie v rodinných domoch má stále viac výhod ako nevýhod

Túžba zabezpečiť si vlastné bývanie je veľmi silná. Mnohé mladé páry sú ale nútené ísť do podnájmov, pretože si nemôžu dovoliť kúpiť vlastnú nehnuteľnosť.

Napriek všetkému je však záujem o nehnuteľnosti, konkrétne byty, vo veľkých mestách veľký záujem. Mnohé rodiny sa však sťahujú neďaleko miest do rodinných domov. Predsa len bývanie v rodinných domoch má viac výhod a nevýhod.

Možnosť prispôsobiť si veľkosť obytného priestoru

Pri stavbe rodinných domov môžete prispôsobiť obytné priestory svojim predstavám, kdežto pri bytoch v panelákoch to nie je možné. Každý z nás má ako-takú predstavu, ako chce mať riešené bývanie. Niekto má záujem zariadiť aj podkrovné priestory a investovať do moderných podkrovných schodov. Niekto si zase postaví bungalov a stačí mu to.

Ak sa rozhodnete postaviť si vlastný dom, môžete si postaviť akokoľvek veľký dom, všetko bude podľa vašich predstáv.

Žiaden hluk od susedov nad a pod vami

Tí, čo bývajú v bytoch, najmä v starších panelákoch, vnímajú chôdzu, rozprávanie a hocijaký iný hluk od susedov. V rodinných domoch sa báť nemusíte. Vy sami si vyberiete materiál, čiže murivo, ale aj strešné krytiny, ktoré vám vytvoria komfort, aký si zaslúžite a použité murivo zabráni prenikaniu hluku do interiéru.

Vlastná záhradka

Aj keď v panelákových bytoch sa dá vypestovať nejaká zelenina, či bylinky, nemôžeme to porovnávať s vlastnými záhradkami za rodinnými domami. Možnosť dopestovať si vlastnú zeleninu, ovocie, či bylinky je na nezaplatenie a práve toto je jeden z mnohých dôvodov, prečo sa rodiny vracajú naspäť na dediny.

Bývanie v rodinných domoch má viac výhod ako nevýhod. Ak máte pozemok, na ktorom máte možnosť stavať, využite túto možnosť. Predsa len každý takúto možnosť nemá a tí, ktorí by aj chceli stavať, problémy im robia práve vysoké ceny pozemkov.

Bývanienové bývanie
Comments (0)
Add Comment