Rebríček TOP 4 romantických filmových príbehov

Láska šťastná, tragická, neopätovaná. Na svete snáď nie je nik, kto by ju v jednej z týchto podôb nezažil. Láska je jednou z ústredných tém ľudského života, básní, piesní a filmov tiež. Ponúkame vám tipy na štvoricu dojemných príbehov, na ktoré kinematografia nikdy nezabudne. A vy tiež nie.

Romantické filmové príbehy

Dracula

„Prekročil som oceán času aby som vás našiel.“ Dracula je prosto zo starej školy. Ten, ktorý vznikol pod režisérkou taktovkou F. F. Coppolu rozhodne. A to nie je myslené v zlom. Hoci film tento rok oslávi štvrťstoročie, má stále čo ponúknuť zamilovaným dušiam. Stokerov Dracula je príbehom tragickej lásky, bolesť z ktorej je mocnejšia ako čas. Žiadny prvoplánový krvák, ale plnohodnotná dráma, síce s hororovými prvkami, ale na pozadí ohromnej lásky.

Dom pri jazere

Ďalší príbeh o tom, že láska dokáže byť silnejšia ako čas. Na rozdiel od Draculu však príbeh končí happy endom. Chcete ho vidieť? Tak si pozrite príbeh Kate a Alexa, ktorých majstrovsky hrajú Sandra Bullock a Keanu Reeves. Delí ich more času a spája jedna poštová schránka, ktorá patrí domu pri jazere. Práve cez ňu komunikujú a zisťujú o sebe oveľa viac, ako čakali. Môžu sa stretnúť, hoci jeden žije v roku 2004 a druhý v roku 2006?

Duch

Opäť príbeh lásky, ktorú ani smrť neprekoná. Hoci všetko mohlo byť inak, pretože Molly (Demi Moore) a Sam (Patrick Swayze) žili dokonale idylicky. Po Samovej tragickej smrti však bol všetkému z ničoho nič koniec. Aj keď, nie úplne. Sam totiž úplne neodišiel. Ako duch zostal pri svojej milovanej Molly a ochraňoval ju, až kým naozaj nenastal jeho čas. Pozor na záverečnú scénu, hrozia uslzené oči a zovreté hrdlo!

P.S.: Milujem ťa

A do tretice láska až za hrob. Napriek občasným roztržkám sa Garry a Holly šialene milovali. Až tak, že si život jeden bez druhého nedokázali predstaviť. Osud to ale chcel inak a Holly ostala na všetko sama. Nebol by to ale Garry, ak by nevymyslel niečo šialené. Žene, ktorej zmenil život a ona ho zmenila jemu, napísal ešte pred svojou smrťou 10 listov. Mali jej pomôcť prekonať najťažšie obdobie života…

FilmLáskaRomantika
Comments (0)
Add Comment