Spoznajte Západné a Vysoké Tatry a inú dovolenku už nebudete chcieť zažiť

Naši susedia nám ich závidia, my sme na ne pyšný. Tatry, či už Vysoké, Západné, ale aj Nízke nám majú čo ponúknuť. Viacerí Slováci si to uvedomujú a z roka na rok rastie počet Slovákov, ktorí sa rozhodnú dovolenkovať doma, nie za hranicami. Veď aj štatistiky potvrdili, že najväčšiu skupinu turistov v Tatrách tvoria jednoznačne Slováci.

Spoznajte naše Tatry a nasávajte ich atmosféru za každého ročného obdobia. Aj z lenivcov dokážu spraviť vášnivých milovníkov prírody.

Západné Tatry

Do Západných Tatier sa dostaneme hlavne z Oravy. Pri návšteve Západných Tatier si nenechajte ujsť lokality Zuberec- Brestová, Roháčske plesá, Prosiecka a Kvačianska dolina a samozrejme vrcholy Volovec, Bystrá, Sivý vrch, Plačlivé, Smutné sedlo, Bobrovecké sedlo, ale aj peknú Juráňovú dolinu.

Západné Tatry sú krásne. Sú však v tieni tých Vysokých. Z Bystrej máte krásny výhľad na majestátny Kriváň. Z osady Podbanské, kde nájdete pekné hotely, si vychutnáte najkrajšie výhľady na Kriváň.

Čo poviete na to, keby si zajednáte wellness pobyt pre dvoch v osade Podbanské? Nájdete tam krásne hotely, všadeprítomné ticho a vôňu tatranskej prírody. Nezažijete tam taký veľký ruch ako na Štrbskom Plese, či v Tatranskej Lomnici.

Vysoké Tatry

Naše „najznámejšie Tatry“. Lokalita Vysoké Tatry a mesto Vysoké Tatry sú najnavštevovanejšou horskou oblasťou v našej republike. Vo Vysokých Tatrách si nenechajte ujsť prechádzku okolo Štrbského plesa, turistiku na Popradské pleso (ak ste zdatnejší, vystúpte až na Ostrvu), návštevu Zamkovskej, Bílikovej chaty a Rainerovej útulne, kde teraz cez zimu máte možnosť vidieť aj ľadový betlehem. Určite si nenechajte ujsť ani Hrebienok, kde cez zimu máte možnosť vidieť unikátne dielo – Tatranská ľadový dóm.

Ak ste zdatnejší, spravte si výlet do Malej a Veľkej Studenej doliny. Krásny výhľad budete mať z vrcholov Rysy, Kôprovský štít, Kriváň a čo sa týka plies, odporúčame aj návštevu okolia najhlbšieho a najväčšieho plesa v slovenských Tatrách – Hincovho plesa.

TuristikaUbytovaniewellness
Comments (0)
Add Comment