Trápi vás pleseň v kúpeľni? Prezradíme vám, ako jej predchádzať

Už dlho bojujete s plesňou, ale stále ste neprišli na to, čo by vám pomohlo zbaviť sa jej? Už ste takí zúfalí, že dokonca uvažujete o kompletnej rekonštrukcii kúpeľne? Ak neviete, ako predchádzať vzniku plesní, my vám to prezradíme.

Vyberte si kvalitnú škárovaciu hmotu

Hydroizolácia kúpeľne

Ak práve teraz plánujete prerábať kúpeľňu a bojíte sa, že by sa vám v kúpeľni mohli objaviť plesne, kúpte si hydroizolačný materiál, ktorým izolujete komplet celú plochu kúpeľne. Hydroizoláciu kúpeľne nepodceňujte. Má svoje výhody, ktoré oceníte až po rokoch. Vaše kamarátky sa budú trápiť s čistením plesní. Vy ale nie!

Vyberte si kvalitnú škárovaciu hmotu

Okrem hydroizolácie si dávajte pozor aj pri výbere novej škárovacej hmoty. Nová škárovacia hmota musí byť nielen farebne prispôsobená obkladu a dlažbe, ale hlavne musí byť vodeodolná a musí brániť bujneniu baktérií a tým aj tvorbe plesní. Zo všetkých škárovacích hmôt vám odporúčame kvalitné cementové špárovačky. Sú vodoodpudivé, odolné voči plesniam, nepraskajú a charakterizuje ich najmä dlhodobá životnosť.

Kvalitné špárovačky vás ochránia pred plesňami

Ak si vyšpárujete priestor medzi dlaždicami a obkladačkami kvalitnými cementovými špárovačkami, poprípade epoxidovými škárovacími hmotami, máte istotu, že sa vám v kúpeľni neobjaví pleseň. Myslite na bezpečnosť vašej kúpeľne už pri rekonštrukcii a nebojte sa priplatiť si za kvalitné špárovacie hmoty. Viete od akých starostí sa odbremeníte?

Prípravky, ktoré pomáhajú

Ak sa vám v kúpeľni objavila pleseň, pravidelne vetrajte, kúpte si pohlcovač vlhkosti a umiestnite ho do kúpeľne. Ak bývate na byte, nezabúdajte púšťať ventilátor už počas kúpania/ sprchovania. Pravidelným vetraním predídete vzniku plesní.

Na plesne zaberá sóda bikarbóna, ocot, ale aj prípravky z drogérie. Musíte ich ale aplikovať pravidelne a nie raz za čas. Uvidíte, že výsledok sa dostaví, len to chce čas.

kúpeľňapleseň
Comments (0)
Add Comment