Čo by obce a mestá mali zlepšiť, aby život v nich bol príjemnejší?

0 35

Viaceré mestá a obce na Slovensku budú v nasledujúcich mesiacoch pociťovať veľké straty. Zakázali sa hromadné podujatia, príjmy mesta a obce sa výrazne znížili. Viaceré obce a mestá však musia zveľaďovať okolie a poskytovať tak obyvateľom dobré podmienky na život.

Čo by obce a mestá mali zlepšiť, aby život v nich bol príjemnejší?

Výmena pouličného osvetlenia

Vo viacerých obciach a mestách na Slovensku je staré pouličné osvetlenie, ktoré bolo zavedené ešte za čias komunizmu. Potreba výmeny je akútna a viaceré obce a mestá hľadajú v rozpočte financie na výmenu pouličného osvetlenia. Navyše bezporuchové pouličné osvetlenie zaručuje zvýšenie bezpečnosti na cestách a na chodníkoch a ak je aj úsporné, výrazne tak zníži rozpočet mesta, či obce.

Odporúča sa vymeniť staré poruchové pouličné osvetlenie za úspornejšie pouličné LED osvetlenie. LED osvetlenie je trváce a takmer bezporuchové.

Rýchlejšia identifikácia a lokalizácia porúch vedení

Časté vypadávanie elektriny značí nekvalitné elektrické vedenie a zastaralé káblové vedenie. Aby obce a mestá zlepšili život obyvateľov, odporúča sa rýchlejšia identifikácia a lokalizácia káblových porúch. Ľahko sa môže stať, že sa poškodí vedenie, avšak je potrebné zabezpečiť všetko pre rýchle nájdenie poruchy a následne rýchle odstránenie tejto poruchy.

Postavenie a údržba detských ihrísk

Detské ihriská sú využívané počas jarných, či letných mesiacov vo veľkom a preto viaceré rodiny, najmä mamičky apelujú na navýšenie počtu detských ihrísk a údržbu tých starších. Najmä v mestách je stav viacerých detských ihrísk katastrofálny.

Aby bol život v mestách i obciach príjemnejší, vyžaduje si to starostlivosť o pouličné osvetlenie, pravidelné kosenie trávnatých častí, starostlivosť o detské ihriská a samozrejme aj dostupnosť väčšieho množstva parkovacích miest (to sa týka iba miest).

Zdroj obrázka:

Autor:  TAWATCHAI PLONTIP / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.