Účinné zábrany proti vtákom, ktoré ak bývate na dome, určite oceníte

0 154

Ak vás každoročne trápia hniezda postavené na vašej fasáde, istotne ste sa už pýtali svojich známych, akým spôsobom zabrániť vtáctvu, aby hniezdilo práve na vašej fasáde. Mnohí hovoria, že práve farba fasády ovplyvňuje vtáctvo v tom, či si postaví hniezdo práve na vašom dome, alebo sa rozhodne pre iný. Sú to však len povery.

Počuli ste ale o tom, že existujú účinné zábrany proti vtákom a sú reálne dostupné aj na Slovensku? My vám prezradíme, kde ich kúpite, poprípade aj iný taktiež účinný spôsob, ktorým odlákate vtáctvo, aby hniezdilo a špatilo práve vašej fasáde. Otvorte si stránku hroty.sk, na ktorej nájdete spomínané zábrany, ale aj lepidlo, ktorým tieto zábrany nalepíte na vašu fasádu.

Hroty proti vtákom
Hroty proti vtákom

Ublížia takéto hroty vtákom?

Nie, neublížia. Tieto hroty sú zatupené, čiže vtáctvo vôbec neporania. Slúžia najmä na to, aby vtáctvo odlákali od hniezdenia a prinútili ho hľadať si iné miesto. Môžu sa lepiť na rímsy, parapety, do odkvapových žľabov a aj na rôzne typy fasád.

Vydržia aj v nepriaznivom počasí?

Ak ste si kúpili akékoľvek zábrany v ponuke tohto e-shopu, napríklad najpredávanejšie hroty proti lastovičkám, nemusíte sa obávať toho, že im nepriaznivé počasie uškodí. Konkrétne držiaky hrotov do odkvapového žľabu sa vyrábajú z priehľadného odolného polykarbonátu a ani dlhodobé UV žiarenie im žiadnym spôsobom neuškodí. Hroty proti vtákom zvládnu akékoľvek nepriaznivé počasie.

Igelitové sáčky dokážu tiež pomôcť

Okrem hrotov môžete skúsiť aj igelitové sáčky, ktoré keď nastriháte na menšie kúsky a nalepíte ich na fasádu, odradíte vtáctvo od hniezdenia. Ak začne fúkať vietor, igelit začne vydávať zvuky, ktoré vtáctvo odradia.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.