Ako sa starať o vlasy počas zimy?

0 33

Kruté zimné mrazy dávajú zabrať celému ľudskému organizmu, doslova od hlavy po päty. Na počasie vplyv nemáte, ale na svoje vlasy áno. Zvoľte vhodný spôsob starostlivosti a nebudete mať problém. Ako na to?

Pod čiapkou sa nadmerne mastia

Nosenie čiapky je v zime pre veľa žien nevyhnutnosťou. Avšak, je to niečo za niečo. Pocit teplotného komfortu vyrovnáva fakt, že vlasy sa pod čiapkami mastia, lámu a majú väčšiu tendenciu k vypadávaniu. Ak už nosiť čiapku, tak určite nie tesnú. Z materiálov voľte skôr také, ktoré sú hladké a jemné, vyrobené napríklad z hodvábu alebo saténu. Problémom pre kvalitu vlasu môže byť aj všadeprítomná statická elektrina, vznikajúca pôsobením suchého vzduchu a nosením vlnených čiapok. V takomto prípade môžu pomôcť bezoplachové masky a spreje, ktoré na vlasoch vytvoria ochranný film.

Ako sa starať o vlasy počas zimy?
Ako sa starať o vlasy počas zimy?

Umývajte dôkladne a nechajte prirodzene vysušiť

Už spomínaný suchý vzduch počas zimy má za následok vysušovanie vlasov. Je preto nevyhnutné, aby ste im pri umývaní dopriali dostatok vody a zmyli si dôkladne šampón. Nie však horúcej, tá by pre vlasy znamenala len ďalší šok. Podobne ako studená, preto je lepší kompromis v podobe vlažnej. Čo sa ich pokúpeľovej úpravy týka, mali by ste sa vyvarovať používaniu sušičov, kuliem a žehličiek na vlasy. Vlastne akékoľvek teplo produkované týmito spotrebičmi môže vlasom v zime priveľmi uškodiť. Nechajte vlasy prirodzene vyschnúť a vyvarujte sa tiež používaniu rôznych stylingových prípravkov. Respektíve, pokúste sa obmedziť ich používanie na minimum.

Aké šampóny sú vhodné na používanie počas zimy?

Počas zimy sa znižuje tvorba mazu na pokožke a od teplôt na úrovni zhruba – 10 °C sa môže zastaviť úplne. Na druhej strane sa mazu na pokožke produkuje neprimerane veľa pri nosení čiapok, najmä vlnených. Ošetrujte vlasy šampónmi pre deti alebo špeciálnymi prípravkami, ktoré sú určené na používanie počas zimných mesiacov. Dobrú službu odvedie aj šampón na suché vlasy.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.