Dámska móda: Ako sa obliecť na špeciálne príležitosti

0 48

Prišla vám pozvánka na nečakanú udalosť a vy neviete čo na seba? Špeciálnych príležitostní je mnoho. Návšteva divadla, rodinnej oslavy, pracovný večierok či pohovor. Na niektoré udalosti jednoducho džínsové nohavice a tenisky nepatria. Aký je na tieto príležitosti dresscode a ako sa správne obliecť?

Či už ste v v teplákoch alebo na spoločenskej akcii, mali by ste sa cítiť komfortne. Ak sa človek na spoločenskej akcii necíti pohodlne, odrazí sa to aj na jeho nálade a správaní. Taktiež je dôležité, aby ste na akciu neprišli oblečení príliš slávnostne alebo naopak, aby ste svojim oblečením nepobúrili hostiteľov.

Oblečenie na špeciálne príležitosti je pomerne náročné hľadať v kamenných obchodoch. Prostredníctvom internetových obchodov s dámskou módou si môžete nájsť množstvo zaujímavých a jedinečných kúskov. Dnes vám pomôžeme obliecť sa vhodne na každú príležitosť.

Čo si obliecť na pohovor?

Ako prvé je dôležité zistiť informácie o spoločnosti, do ktorej sa chystáte na pohovor, a prispôsobiť tomu aj oblečenie. Váš outfit by mal korešpondovať s typom spoločnosti, do ktorej sa hlásite. Inými slovami, ak sa hlásite do zamestnania v banke alebo ako módna redaktorka, prispôsobte tomu oblečenie. Ak sa chystáte na pohovor, zvoľte šaty, sukne s nekrčivou blúzkou alebo nohavicový kostým. Do kostýmu si zvoľte zaujímavú kvetinovú blúzku alebo košeľu s pásikmi. Je vhodné mať zahalený dekolt ako aj nohy aspoň po kolená. Vhodné sú neutrálne farby ako čierna, biela, tmavomodrá, béžová.

Ak ste však milovníčkou farieb, zvoliť môžete jeden červený kus oblečenie, ktorým budete zapamätateľná. Oblečenie by malo byť čisté, vyžehlené a voňavé. Taktiež sa odporúča zvoliť krátky alebo dlhý rukáv. Ak si chcete obliecť bezrukávové šaty či košeľu, prehoďte si cez ramená sako. Vhodnou obuvou sú lodičky alebo čižmy, či už vysoké alebo kotníkové.

Ako sa obliecť do divadla?

Vhodným oblečením do divadla sú šaty či sukne s blúzkou alebo svetríkom. Čím určite nič nepokazíte sú malé čierne koktailové šaty, ktoré by ste mali mať v šatníku. Doplňte ich s elegantnými šperkami a môžete vyraziť. Zvoliť môžete aj dámsky nohavicový kostým, s jednoduchým tričkom alebo košeľou pod sako.

Pri obliekaní však nezabudnite na pohodlnosť. Keďže budete sedieť viac ako dve hodiny, oblečte si šaty či sukne dostatočnej dĺžky, aby ste zabránili nervóznemu poťahovaniu. Džínsy, tričká s nápisom a tenisky nechajte radšej doma.

Máte firemný večierok v práci a neviete čo na seba?

Oblečenie na podobnú udalosť je nutné zvoliť podľa dress code na pozvánke. Ak sa podobná informácia na pozvánke nenachádza, opýtajte sa radšej organizátorov. Množstvo vianočných večierkov je taktiež tematických či karnevalových.

V prípade bežného večierku je nutné riadiť sa pravidlom: menej je niekedy viac. Odhaľte buď vaše nohy, ramená, chrbát alebo dekolt. Vždy však len jednu časť – budete pôsobiť elegantne a sofistikovane. Vhodnou voľbou sú čierne jednoduché šaty, ktoré doplníte jednoduchými šperkami. Efektívne taktiež pôsobia zaujímavé látky a strihy. Zvoľte sukňu v zlatistých alebo trblietavých odtieňoch a jednoduchý top. Dodajte svojmu outfitu šmrnc v elegantnej dámskej košieľke s prírodnou potlačou.

Čerešničkou na torte je pekný dámsky kabát. Dnes sú trendom kabáty s opaskom a širokým golierom alebo zaujímavými aplikáciami. Kabát nemusí byť len čierny či béžový. Zaujmite pozornosť červeným, ružovým či blankytným dámskym kabátom, v ktorom vynikne vaša osobnosť a jedinečnosť. Nebojte sa zažiariť!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.