Praktické rady, ako znížiť výdavky a ušetriť

0 28

Aj keď mzdy by sa mali v nasledujúcich rokoch neustále navyšovať, viacerí ľudia už dnes žijú na pokraji chudoby a minimálne zvýšenie mzdy, či dôchodku ich z biedy nevytrhne. Ak ale chceme znížiť výdavky a ušetriť si nejaké finančné prostriedky, musíme začať zmenou týchto návykov.

Obmedzte nákup nového oblečenia

Výpredaje na nás číhajú zo všetkých známych obchodných domov a málokedy im dokážeme úplne odolať. Veď ak chceme byť trendy, mali by sme si kupovať novinky, ktoré obchodné domy ponúkajú a ktoré sú aktuálne trendy. Ak ale chceme znížiť výdavky a ušetriť nejaké peniaze, začať by sme mali zmenou tohto návyku. Obmedzte nákup nekvalitného oblečenia na jednu sezónu, ktoré už nasledujúcu sezónu nebude trendy a vždy si dôkladne premyslite, či nový kúsok, ktorý sa vám páči, aj v skutočnosti potrebujete. Keď tak, vyskúšajte dámske oblečenie z druhej ruky. Nájdete originálne kúsky, ktoré nikto vo vašom okolí nebude mať a navyše dáte šancu ešte stále dobrému oblečeniu. Oblečenie si vždy vyberajte dôkladne a nenakupujte bezhlavo, aby ste nekúpili to, čo nebudete mať s čím skombinovať.

Ak budete mať doma oblečenie, ktoré by ste chceli posunúť ďalej, čiže predať, využite inzertné portály, ktoré vám umožnia vložiť inzeráty bez akéhokoľvek poplatku. Jedným z týchto inzertných portálov je aj známy inzertný portál Inzercia.sk, ktorý vám umožní vložiť inzerát zdarma.

Nehádžte súce oblečenie do kontajnerov, keď máte možnosť posunúť ho ďalej a zarobiť na ňom.

Využívajte iné spôsoby prepravy

Automobily patria k finančne náročným investíciám a keďže autá využívame dennodenne, vieme, že časté tankovanie nám zhltne veľa peňazí. Ak chcete ušetriť finančné prostriedky na dopravu, využívajte iné spôsoby prepravy. Odporúčame jazdiť s ostatnými kolegami a prispievať im na cestu. Takto prispejete k zníženiu počtu áut na cestách a výrazne ušetríte, ako by ste mali ísť úplne sami. Ďalej môžete vyskúšať carsharing, bicykel, elektrokolobežky.

Ak ale nemáte auto a chcete si nejaké zaobstarať, odporúčame vám namiesto kúpy nového auta nájsť si lacné ojazdené osobné auto. Lacné osobné autá na predaj nájdete taktiež na inzertných portáloch. Takto ušetríte nemalé finančné prostriedky, no zároveň budete mať v garáži alebo pred panelákom vlastné auto.

Nakupujte jedlo, ktoré reálne spotrebujete

Plytvanie jedlom je aktuálnou témou nielen u nás, ale aj vo svete. Aj vy dennodenne vyhadzujete do koša potraviny, ktoré sú po záruke a nestihli ste ich spotrebovať? Takéto vyhadzovanie potravín aj niečo stojí, preto si robievajte týždenný plán, čo budete variť. Takto kúpite len jedlo, ktoré reálne využijete a ktoré nebudete musieť vyhadzovať, lebo ste ho nespotrebovali.

Už aj študenti, ktorí študujú mimo mesta, vedia, že ak si neušetria peniaze, len ťažko si budú môcť dovoliť kúpiť to, čo chcú. Najmä Bratislavčania sú zaťažení vysokými hypotékami, ktorých splácanie ich častokrát privedie do nezávideniahodných situácií. Niektorí si popri práci hľadajú aj brigády v Bratislave, aby dokázali utiahnuť splácanie hypotéky.

Aby ste však dokázali znížiť výdavky a ušetriť nejaké peniaze, odporúčame vám obmedziť nákup nového oblečenia, využívať iný spôsob prepravy a hlavne nakupovať len to, čo reálne využijete/ spotrebujete. Keď tak, obracajte sa na bazáry, inzertné portály a hľadajte kvalitné výrobky, ktoré sú výrazne lacnejšie a sú dostatočne funkčné, aby mohli slúžiť aj naďalej.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.