Ako sa vysporiadať s úmrtím blízkej osoby?

0 23

Smrť je prirodzená súčasť života, no keď príde nečakane, o to viac nás to zasiahne. Keď nám zomrie blízka osoba, nemáme chuť riešiť budúcnosť, súčasnosť, ale obhliadame sa za minulosťou a vyčítame si, prečo sme nedokázali zabrániť úmrtiu blízkej osoby.

Ako sa ale vysporiadať s úmrtím blízkej osoby?

Chodievajte do spoločnosti

Uzatvárať sa do seba je najhoršie, čo môže byť. Je pochopiteľné, že v danom okamihu nemáte chuť byť v spoločnosti, avšak je to jediná možnosť, ako aspoň trošku zabudnúť na túto nepríjemnú udalosť a vyhnúť sa depresii. Po úmrtí blízkej osoby sa viacerí ľudia uzatvárajú do seba a dokonca hľadajú potešenie v alkohole. To však nie je správnym riešením.

Chodievajte do spoločnosti. Stačí, ak budete v kontakte so svojimi dobrými priateľmi, či ostatnými rodinnými príslušníkmi. Navzájom sa tak psychicky podporíte.

Myslite na svoje zdravie

Smútok je veľmi vyčerpávajúci a odzrkadlí sa to aj na vašom zdraví. Myslite na svoje zdravie a okrem spoločnosti si doprajte viac spánku, zmeňte stravovanie (jedzte zdravé, ľahké a výživné jedlá) a skúste správne dýchať. Vaše zdravie je veľmi dôležité, ak je práve na vašich pleciach zabezpečenie poslednej rozlúčky.

Úmrtie vo Zvolene riešia predovšetkým pohrebníctva vo Zvolene, preto ak žijete v okolí tohto mesta, obráťte sa na najlepšie pohrebníctvo v tomto meste, ktorí vám pomôžu s organizáciou poslednej rozlúčky.

Nepotláčajte svoje pocity

Aký zmysel má potláčať svoje pocity? Nikdy ich po úmrtí príbuzného nepotláčajte. Porozprávajte sa o nich s osobami, ktorým dôverujete a o ktorých viete že vás podporia, nech už sa nachádzate v akomkoľvek psychickom rozpoložení.

Aj keď je to ťažké, skúste myšlienky smerovať na niečo úplne iné. Nájdite si aktivitu, ktorá vás prinúti nemyslieť na tragédiu, ktorá sa stala vo vašej rodine.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.