3 veci, na ktoré pred dovolenkou nesmiete zabudnúť!

0 8

Vyrážate tento rok na dovolenku a už striháte meter, ako sa nemôžete dočkať? A zároveň premýšľate nad tým, čo nezabudnúť vziať, čo všetko dopredu naplánovať a už teraz sa vám z toho točí hlava? Cestovná horúčka sa vám môže ľahko vyhnúť. Stačí nádych, výdych, a my vám prezradíme, ako sa pred dovolenkou pripraviť tak, aby ste si aj to čakanie naozaj užila!

To máte pasy, kufre, možno očkovanie, zaistiť si niekoho na zalievanie kvetov a kŕmenie mačiek, vymeniť si peniaze … Toto všetko vás čaká, keď vyrážate na dovolenku do zahraničia. Ale sú úlohy, ktoré vás čakajú, či už vyrážate do Grécka alebo sa idete kúpať na Slnečné jazerá.

Do plaviek!

V lete to bez odhalenej kože jednoducho nejde. Aj keď si zaobstaráte perfektne padnúce plavky, stále to nebude ono, ak nevenujete dostatok starostlivosti aj svojmu telu. My samozrejme vieme, že chudnúť do plaviek ste určite už začali s koncom minulej plavkovej sezóny ;). Preto si pred dovolenkou nezabudnite urobiť chvíľku aj na to, aby ste sa zbavila všetkých prebytočných chĺpkov, ktoré by vám mohli kaziť celkový estetický dojem. Ale pozor – ak nejdete do Senca, ale do Grécka, potom depiláciu urobte aspoň niekoľko dní pred odchodom. Aj po troch dňoch po depilácii môže byť pokožka taká podráždená, že kúpanie v mori by ste nepriala ani svojmu najhoršiemu nepriateľovi. Preto po depilácii voskom nezabudnite použiť upokojujúci podepilačný olejček a pokožku aj ďalšie dni ošetrujte.

Uvoľnite miesto v kufri!

S miestom v kufri je vždy kríž. Ako do neho dostať čo potrebujete, a ešte nechať miesto na suveníry na cestu späť? Samozrejme, nový, krajší a väčší kufor je svojim spôsobom tiež suvenír z ciest, ale pamätajte na maximálnu váhu batožiny pri ceste lietadlom. Preto vypustite napríklad tie pekné sandále, ktoré sa vám síce páčia, ale pľuzgiere po ich nosení moc pekné nie sú. Rovnako budete celý čas chodiť v žabkách. Ušetriť miesto sa dá aj vypustením množstva kozmetiky – napríklad ťahať so sebou laky na nechty, odlakovače a kozmetické tampóny je úplná zbytočnosť. Pred odchodom si na nechty naneste gél lak – ten vám vydrží po celú dovolenku, bude robiť parádu, a starosti s manikúrou môžete hodiť za hlavu. Ak navyše vyskúšate termo gél laky, nechty vás celú dobu neprestanú nudiť! Olúpaný lak po stavaní hradu z piesku vám už pri večeri nebude robiť hanbu.

Chraňte sa!

Vedeli ste, že aj u Slnečných jazier môže slniečko páliť rovnako tak dobre ako na Rhodose? Preto je potrebné sa dostatočne chrániť. Určite už máte nakúpených veľa opaľovacích a poopaľovacích krémov s vysokým ochranným faktorom (a ak nie, urobte to čo najskôr, nech na to nemusíte myslieť). O intenzite slnka na konkrétnom mieste vám toho povie najviac UV index. Čím je vyšší, tým viac je potrebné sa chrániť. Ten môžete sledovať napríklad v mobilnej aplikácii. A ak je vysoký, zvlášť okolo poludnia, chráňte sa, ako sa dá! Buďte v tieni, noste pokrývky hlavy, nezabudnite chrániť pokožku hlavy – hlavne cestičku. A pery! Na to vám bohato stačí pomáda na pery s ochranným faktorom. Pery vám navyše aj na slniečku a v slanej vode zostanú príjemne hydratované. A rúž vytiahnite zase až po západe slnka.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.