Staviate rodinný dom? Poradíme vám, aký typ schodov si vybrať

0 18

Stavba rodinného domu je finančne náročná záležitosť a jej plánovanie vyžaduje niekoľkomesačnú prípravu. Každá z nás predsa chce, aby nový domov bol pekný, útulný a aby bol zariadený tak, ako si predstavujeme. Čoraz viac ľudí si najíma interiérových dizajnérov, ktorí im pomáhajú zariaďovať interiér. Takto majú istotu, že ich interiér bude moderne zariadený.

Ak ale staviate poschodový rodinný dom, úlohou architekta je naprojektovať do interiéru aj schodište. Aké typy schodov poznáme a aké by ste si mali vybrať do interiéru vášho nového domu?

Klasické betónové schody

Aj keď interiérové trendy sa neustále menia, betónové schody sú posledné desaťročia stále veľmi obľúbené. Betón je kvalitný pevný materiál, ktorý má vysokú životnosť a zabezpečuje väčšiu bezpečnosť ako ktorýkoľvek iný materiál.

Klasické betónové schodište ale musí byť obložené, aby sa po ňom dalo bezpečne chodiť. Ako dobrý obkladový materiál sa osvedčilo drevo. Drevo je prírodný materiál, ktorý je na dotyk príjemný a má vysokú životnosť. Pôsobí teplo, čím výrazne zútulní daný priestor, kde bude umiestnené.

Ak nechcete príliš experimentovať a chcete mať klasiku, odporúčame vám dať si naprojektovať a následne postaviť klasické betónové schodište s drevenými nášľapmi.

Drevené schody

Betón je síce pevný materiál, ale ak si dáte vyrobiť nové schody z kvalitného dreva, máte istotu bezhraničnej životnosti. Drevené schody sa vyznačujú vysokou kvalitou, stabilitou a nadčasovým dizajnom. Ak chcete kvalitné schody a betón sa vám príliš nepáči, uprednostnite nové schody z kvalitného dreva, čiže drevené schody.

Moderné schody z troch materiálov

Okrem klasických betónových schodov s drevenými nášľapmi a samonosných drevených schodov z kvalitného dreva vám odporúčame pozrieť si zblízka aj moderné schody, ktoré sú vyrobené až z troch materiálov. Kombinácia týchto troch materiálov možno príde niekomu zvláštna, ale výsledok je fantastický. Jedná sa o drevo, kov a sklo. Drevo pôsobí opticky teplejšie ako ostatné dva materiály. Kov zase chladnejšie. Práve sklo je to, čo tieto dva rozdielne materiály spája a vytvára z nich zaujímavý a dominantný prvok domácnosti.

Zdroj obrázka:

Autor: Photographee.eu / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.