Chcete si sami navrhnúť budúci dom? Dá sa to!

0 95

V prípade kúpy nehnuteľnosti sme často limitovaní. Ak nekupujete novostavbu, tak nemáte prakticky žiadnu možnosť zmeniť dispozičné rozloženie bytu/domu, dokonca niekedy sa nedá meniť ani nábytok. A ak už kupujete novostavbu, tak v prípade bytov určuje rozmiestnenie a vizuál developer a v prípade domov je to otázne, záleží vždy na konkrétnom projekte. Snívali ste však niekedy o tom, že by ste si sami navrhli dom, kde budete žiť, či už osamote, alebo so svojím partnerom a neskôr rodinou? Snívanie sa vďaka moderným technológiám mení na realitu.

Dom
Dom

Sami si navrhnete, do štyroch mesiacov máte

V súčasnosti sú totiž aj na Slovensku čoraz populárnejšie montované domy na kľúč, ktoré sa oproti murovanej klasike výrazne líšia. Používajú sa pri nich iné materiály, sú inak izolované a zároveň sú nízkoenergetické. Výrazným rozdielom je doba výstavby, pretože takýto dom vám firma dokáže postaviť už za štyri mesiace! Len si to predstavte. Dnes si dom navrhnete, s firmou uzavriete finálny rozpočet, ktorý sa už nebude meniť a o štyri mesiace sa môžete sťahovať.

Počet izieb i poschodí

Veľmi obľúbenou a cenovo dostupnou alternatívou je bungalov na kľúč, čiže jednoposchodový montovaný dom. Veľa ľudí po čase zistí, že jednoducho nepotrebuje dve poschodia, a dá prednosť viac metrom štvorcovým na jednom poschodí, čo je aj ekonomicky výhodnejšie. Viete si však zvoliť aj poschodový montovaný dom či dvojdom. Môžete si rovnako určiť aj počet izieb, dispozíciu a taktiež počet WC či kúpeľní. V reálnom čase sledujete aj výslednú cenu, ktorú za taký dom zaplatíte.

Moderné bývanie

Nízkoenergetické montované domy predstavujú budúcnosť bývania a sú možným riešením nedostatku bytov a domov vo veľkých mestách. Ich výhodou je cenová dostupnosť, no aj nižšia náročnosť na energie, čím sú zase prospešnejšie pre životné prostredie.

Zdroj obrázka:
KB_3 / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.