Rekonštruujete kúpeľňu? Okrem dizajnu vsaďte aj na praktickosť

0 31

Kúpeľňa je časť domácnosti, v ktorej zvykneme tráviť minimum času (aspoň oproti ostatným miestnostiam). Avšak pri jej rekonštrukcii si väčšina ľudí dáva záležať na každom detaile. To preto, lebo nestačí, aby kúpeľňa len dobre vyzerala a cítili sme sa v nej príjemne, ale hlavne, aby bola maximálne funkčná, keďže to nie je miestnosť, v ktorej by sme len tak trávili voľný čas.

Rekonštrukcia kúpeľne

Napustite si vaňu alebo sa osprchujte vodou ideálnej teploty

No dobre ak si práve napúšťate horúcu vaňu s penou, zrejme v nej nejaký čas strávite, ale inak do kúpeľne chodíme len kvôli hygiene, či skrášľovaniu sa (ak si odmyslíme pranie, či sušenie bielizne). Preto by mali všetky prvky v nej byť v prvom rade praktické.

To sa týka aj batérií. Aby ste totižto nestrávila dlhý čas hľadaním správnej teploty pri tom spomínanom napúšťaní vane, či každodennom sprchovaní sa, užitočnými pomocníkmi sú praktické termostatické batérie.

Vďaka termostatu, ktorý je súčasťou takýchto batérií, vám potečie voda vo vami požadovanej teplote. Zvýši sa tak nielen komfort používania, ale v prípade, že máte malé deti aj bezpečnosť, keďže detská poistka zabráni prípadnému opareniu.

Uľahčite si pravidelné upratovanie

Praktickosť sa však môže prejaviť aj inak ako pri používaní. Napríklad pri upratovaní. Rýchlemu upratovaniu nahráva v súčasnosti populárny minimalistický štýl v interiérovom dizajne, ktorý sa prejavuje aj v kúpeľniach, či WC.

Minimalizmus sa (okrem iného) vyznačuje čistými líniami a tvarmi. Napríklad pre minimalistické kuchyne sú typické zabudované spotrebiče a nábytok v jednej línií. V kúpeľni alebo v samostatnom WC sa môže minimalizmus prejaviť aj vo forme moderných závesných WC.

Niektorí ľudia sa mylne domnievajú, že takýto typ WC šetrí miesto. Nie je to tak, pretože potrebujete podomietkovú nádrž, ktorá predsa len trochu z priestoru uberie, ale okrem toho, že si výšku WC budete môcť prispôsobiť, uľahčia závesné WC aj vaše pravidelné upratovanie. Ako? Pod takýmto WC sa dá pohodlne vytrieť podlaha. A zároveň tým, že nádrž je podomietková, nemusíte z nej utierať prach.

Zdroj obrázka:
onzon / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.