Recept na domácu pleťovú masku z vajíčka

0 234

Vajíčka sa dajú spracovať mnohými spôsobmi. A nie len v kuchyni. Svoje uplatnenie nájdu napríklad aj v kozmetike, v podobe prírodnej pleťovej masky, ktorá odstraňuje akné a vyťahuje nečistoty z  pórov. Vyskúšajte a presvedčite sa na vlastnej koži.

Rozbite vajíčko, pozor na žĺtok

Prvý krok k čistejšej pleti je pomerne triviálny a poznáte ho všetky. Jednoducho rozbite vajíčko do misky, avšak tak, aby žĺtok ostal pohromade a neroztiekol sa. Následne ho odstráňte, najľahšie pomocou čistej plastovej fľaše. Jej stlačením vznikne podtlak, vďaka ktorému budete môcť žĺtok jednoducho vysať (tak, ako vo videu) a premiestniť do druhej misky.

Bielok naneste na tvár a nechajte pôsobiť

Bielok zľahka vyšľahajte (viď. konzistencia vo videu) a ako jemne lepkavý základ naneste na tvár. Na takto ošetrenú tvár naneste kúsky papierovej vreckovky a aj tie potrite vyšľahaným bielkom. Nechajte pôsobiť zhruba 15 – 20 minút, po uplynutí ktorých masku odstráňte. Ak máte viditeľné akné, môžete prípravok nanášať na dennej báze. Pomáha tiež pri výrazne zanesených póroch, začervenanej pleti (rosacea), prináša dočasnú úľavu od vrások.

Žĺtok spotrebujte tiež

Zostal nám žĺtok. Čo s ním? Opäť ho zľahka vyšľahajte, podobne ako bielok. Následne ho aplikujte pomocou prstov alebo štetčeka na celú tvár a nechajte pôsobiť 10 – 15 minút, po ktorých tvár vyčistite vašim prípravkom na čistenie pleti.

Návod na domácu pleťovú masku z vajíčka si môžete pozrieť aj v priloženom videu:

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.