9 rýchlych riešení každodenných problémov

0 60

Prečo si neuľahčiť situáciu, keď riešenie je tak dostupné? Inšpirujte sa týmito deviatimi radami. Spomeňte si na ne vždy, keď sa dostanete do prekérnej situácie.

1. Viete správne smskovať? Nemyslíme na gramatiku! Čím nižšie totiž vaša hlava pri ťukaní do telefónu klesne, tým väčšia záťaž pôsobí na vašu krčnú chrbticu (pri maxime to môže byť ekvivalent 30kg závažia!). Voľba správnych uhlov (viď. obrázky) je alfou a omegou úspechu.

2. Nič netrvá večne, ani zapojenie elektrospotrebičov do siete. Stáva sa aj vám, že šnúra v zásuvke jednoducho nechce držať? Ak sa jedná o zásuvku s káblom, pomôžte si jednoduchým „uzlíkom“ a máte po starostiach.

3. Mnoho USB konekotorov, všetky sú na pohľad rovnaké a vy sa v nich nie a nie vyznať? Ľahká pomoc! Označte si ich farebne, napríklad takýmto farebným prúžkom s nápisom, a už viac nebudete zapájať systémom pokus – omyl.

4. Aj taká obyčajná záležitosť ako šúpanie pomaranča sa dá uľahčiť. Narežte jeho šupku po celom obvode a začnite od rezu pomaly šúpať. Takýmto štýlom vám neostane mnoho drobných častí šupiek, ale jeden veľký „klobúčik“ z každej polky.

5. Ďalší trik z ríše ovocia! Jahody síce nemajú kôstky, ale ich strednú časť a stopku väčšina z nás pred ich konzumáciou odstraňuje. Teda, aspoň sa o to pokúšame, v mnohých prípadoch neúspešne. Pritom stačí použiť obyčajnú slamku…Aha, takto!

6. Ani krájanie chleba nejde vždy podľa predstáv. Stane sa, že chlebík sa aj pri šetrnom krájaní začne trúsiť, mrviť a ničí sa jeho štruktúra. Čo s tým? Ďalší krajec si odkrojte tak, že chleba položíte na „chrbát“. Vidíte ten rozdiel?

 

7. Hamburger náš každodenný, ako si ťa vychutnať v celej tvojej kráse a nádhere bez toho, aby z teba padali kúsky uhorky a syra? Správne uchopenie, v tom to celé je! Pri použití správnej techniky držania si toto obľúbené jedlo vychutnáte bez nutnosti použitia tony servítkov.

8. Pri príprave obložených chlebíkov je vždy tej šunky niekde viac a niekde menej. Ako tomu zabrániť? Buď nepripravovať chlebíky so šunkou, alebo ich pripravovať so šunkou a šikovne. Keď koliesko šunky prekrojíte na polovicu, dá sa s ním na chlebíku oveľa ľahšie manipulovať.

9. Aj vy pri zapínaní náramku strávite dlhé a otravné minúty dovtedy, kým vám konečne nezlieza z ruky a vy ho môžete zapnúť? Hrôza! Riešenie je pritom celkom jednoduché a stačí naň použiť spinku na papier. Pomocou nej si jeden koniec náramku pridržíte, zatiaľ čo druhý koniec oň pohodlne a bez problémov pripnete.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.