TOP 7 interiérových trendov roku 2017

0 11

Rok 2017 je v plnom prúde. Bavíme sa, smútime, pracujeme, cestujeme, prosto – žijeme. K životu patrí aj bývanie a k bývaniu zase trendy. Poďte sa s nami pozrieť na rebríček TOP 7 tipov, ktorými by ste mohli osviežiť váš interiér.

1. Sklenené konferenčné stolíky

Sú veľmi populárne, pretože majú moc ideálne opticky prevzdušniť interiér. Navyše patria k univerzálnym kusom nábytku a skvele sa hodia do súčasného moderného interiéru aj do izby ladenej skôr rustikálne.

2. Hra farieb

Šedivé časy sú dávno preč, tento rok patrí k top trendom hra farieb. Najideálnejším materiálom na tento účel sa javí sklo v rôznych formách – sklenené lampy či malé stolíky s dúhovým odtieňom zaujímavo vyplnia a oživia priestor vo vašom interiéri.

3. „Prerušovaná“ podlaha

Prechodové miesta na podlahe bývajú obvykle jasne definované prechodovou lištou. Dá sa to však spraviť aj inak. Moderný spôsob ako na to spočíva v akomsi organickom preliatí, kedy jedna časť podlahy plynule prechádza do inej časti.

„Prerušovaná“ podlaha
„Prerušovaná“ podlaha

4. Francúzska modrá

Ide o zaujímavú a veľmi elegantne pôsobiacu farbu, ktorá bude svedčať vášmu interiéru doma aj v kancelárii. Najmä však vtedy, ak v priestore dominuje surové drevo. Ak sa chystáte ladiť vybavenie vášho interiéru do štýlu Provensalska, určite vezmite tento farebný odtieň na milosť.

5. Slipper chairs

Týmto pojmom sú označované veľmi dobre rozpoznateľné kožené kresielka s vysokou opierkou chrbta a mohutnou, pohodlnou sedacou časťou. Práve zaujímavé proporčné rozdelenie robí z tohto typu stoličiek tak žiadaný tovar.

Slipper chairs
Slipper chairs

6. Náladové nástenné maľby

Maliarske umenie do interiéru rozhodne patrí, no kým doteraz sa „obmedzovalo“ nanajvýš na obrazy rôznych veľkostí, tohto roku to už nemusí platiť. Trendovým momentom začínajú byť maľby priamo na stenu, vyjadrujúce rôzne, samozrejme čo najpríjemnejšie, nálady. V kurze sú najmä krajinky a vinice. Hlavne veľa prírody a otvoreného priestoru.

7. Kočovná moderna

Bohémsky štýl, ktorý v sebe nesie prvky kultúry východného pobrežia. Interiér v tomto štýle sa inšpiruje pre nás exotickými končinami a kultúrou kočovných kmeňov. Charakterizujú ho kombinácie vzorov a farieb a relatívna strohosť vybavenia. Nepôsobí zrovna šokujúco, no určite neočakávane a tak trochu pikantne, to áno. Rozhodne ide o trendový look, no ako dlho sa udrží, to ukáže až čas.

Kočovná moderna
Kočovná moderna
Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.