Ruže v kozmetike – pre vašu pleť to najlepšie

0 30

Ruže a ženská krása, toto spojenie malo odjakživa cveng. Traduje sa, že silu z výťažkov ruží poznala a hojne využívala aj samotná vládkyňa starého Egypta Kleopatra. A keďže chýry o jej kráse prekonali tisícročia, na tých ružiach v kozmetike asi naozaj niečo bude.

Ruže

Ružová voda

Až z dávnych čias staroveku sa zachovala Bio ružová voda. Tento zázračný elixír obsahuje destilované lupene ruží a…nič viac. A práve v relatívnej jednoduchosti je jeho krása, ktorá sa po aplikácii môže preniesť na vaše vlasy aj tvár. Má antibakteriálne účinky, takže skvele pomáha proti akné, čistí pokožku a zbavuje ju drobných vrások a má dokonca silu hojiť od slnka spálenú pokožku. Zároveň podporuje prekrvenie pokožky a hydratáciu vlasov a po nakvapkaní do kúpeľa či aróma lampy dokáže upokojujúco pôsobiť na celý ľudský organizmus.

Ružový olej

Olej z ruží, presnejšie z ich kvetov, je mimoriadne vzácna komodita, ktorú obsahuje väčšina svetových parfémov. Ružový olej mal kedysi doslova cenu zlata a dnes tomu nie je inak – na výrobu kilogramu oleja sa musel spracovať až milión ruží, pochádzajúcich z Údolia ruží, ktoré ležalo v Perzii, dnes na území Bulharska. Tu príroda vytvorila ružiam ideálne podmienky – postupný a mierny prechod medzi zimou a jarou, ideálna ílovito-piesková pôda a rosa každé ráno prispievajú k faktu, že pestovanie ruží v Bulharsku je tradičným momentom už stovky rokov.

Použitie ružového oleja

V súčasnosti sa olej z ruží používa okrem parfumov aj v spojení so šípkovým, malinovým či jojobovým olejom a ďalšími éterickými olejmi. Namiešaním správneho pomeru týchto zložiek vzniká veľmi účinné pleťové sérum, ktoré pomáha pri hojení či začervenaní pokožky, lieči akné, zmierňuje tvorbu hlbokých a jemných vrások a hojivo pôsobí na ekzémy. Olej navyše blahodarne pôsobí na rôzny typy pokožky, na citlivú, suchú, mastnú aj zmiešanú.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.