Na čo nezabudnúť pri hľadaní dovolenky?

0 23

Dovolenka je čas, kedy neriešime žiadne pracovné povinnosti a venujeme sa len sami sebe a svojim blízkym. Príprava na samotnú dovolenku a jej hľadanie je však zdĺhavejšie, ako predpokladáme. Samotní predajcovia dovolenky nás upozorňujú na to, že ak si chceme dopriať dovolenku a chceme mať na výber viac ponúk na ubytovanie, mali by sme vyberať v predstihu. Na čo by ste ale nemali pri hľadaní dovolenky zabúdať?

Hľadanie dovolenky
Hľadanie dovolenky

Porovnávanie cestovných kancelárií

V žiadnom prípade si neobjednávajte hneď prvú dovolenku, ktorú ste si pozreli. Nezabúdajte, že na Slovensku je veľa cestovných kancelárii, ktoré ponúkajú dovolenky do vami vybranej destinácie a tá vami vybraná cestovná kancelária nemusí ponúkať ten najlacnejší zájazd. Porovnávajte, lebo jedine vtedy si vyberiete tú najlacnejšiu variantu. Treba si pripomenúť, že cenové rozdiely medzi jednotlivými zájazdmi od rôznych cestovných kancelárií sú veľké – niekedy aj niekoľko stoviek eur. Ak preto chcete ušetriť, porovnávajte.

Kľudne si s partnerom po poobednej nedeľnej kávičke sadnite za počítač, vezmite si pero a papier a píšte si ceny jednotlivých zájazdov.

Zaujímavosti v okolí

Ak zrovna netúžite ležať celé dni na pláži a popíjať kokteily, odporúčame vám v predstihu ešte pri objednávaní dovolenky pozrieť si zaujímavosti v okolí a spoje, ktorými sa k nim dostanete. Nie každý je totiž jazykovo zdatný a dokáže sa s domácimi porozprávať v ich rodnej reči. Dovolenku si krátkymi výletmi príjemne ozvláštnite.

Skryté poplatky

To sú tie malé písmenka na papieri, resp. na webovej stránke. Vždy si pri hľadaní ideálnej dovolenky všímajte aj skryté poplatky, ktoré ani nie sú skryté, len ich väčšina z nás prehliada. Vyhnete sa tak nepríjemnému prekvapeniu pri platení vašej vysnívanej dovolenky.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.